Novi Breitlingov model za 140. obljetnicu

Osnovan 1884. godine Breitling ove godine slavi 140. rodjendan i prigodno izbacuje sat koji označava pionirski imidž brenda. Legendarni brand planira organizirati mnogobrojne evente, izložbe i specijalne promidžbe, a slavi se i 25 godina Breitling Orbitera 3’s i njegova leta oko zemaljske kugle bez stajanja. U to ime predstavljamo Aerospace B70 Orbiter.

Sat je napravljen u čast avantura koje proširuju horizont ljudskih postignuća te prikladno svaki pojedini model u sebi ima komadić originalnog balona koji se uputio oko svijeta 1999. godine s pilotima Bertrandom Piccardom i  Brianom Jonesom. Sletjeli su s Breitling Orbiterom 3 u egipatsku pustinju i razbili sve rekorde dotad postavljene vezano za let balonom. Taj uspjeh je još dojmljiviji kada znamo da su let balonom oko svijeta bez stajanja pokušali 21 put prije i ovaj je bio prvi uspješan. Putovanje je trajalo 19 dana 21 sat i 47 minuta, a ukupno je prijeđeno 45,633 kilometra.

Sat je interesantan zbog tkanine iz balona koja je specifične srebrne boje te se uklapa u izgled sata jer prekriva pozadinu i mehanizam. Brojčanik sata je istaknute narančaste boje kao i kabina Orbitera, te ima logo misije iznad indeksa od 3 sata.  Kazaljke sata i indeksi su presvučeni Super Lumi Novom kako bi sat bio čitljiv u mraku. Kućište sata i narukvica su od titanija, izdržljivog materijala za svaku misiju. Sat je pogonjen s novim Breitlingovim kalibrom B70 s termo kompenziranim SuperQuartz analognim ekranom koji daje 10 puta veću preciznost od standardnog kvarcnog sata. To omogućuje da ovaj sat može imati kronograf koji broji do jedne stotinke sekunde. Nema informacije koliko će komada biti napravljeno, ali s obzirom da je u svakom satu komadić originalnog balona, to će vjerojatno biti mali broj po cijeni od 4900 eura.

OSNOVNI PODACI

Brend – Breitling

Model – Aerospace B70 Orbiter

Dimenzije  – 43 mm X 12,95 mm

Materijal kućišta  – titanij

Narukvica – titanij

Vodonepropusnost  – 100 m / 10 bar

Mehanizam – kvarcni

Kalibar – Breitling Manufacture Caliber B70, baterija 2 godine, termokompenzirani kvarc

Cijena – 4900 eur

Izvor – https://press.breitling.com/en/?lang=eng

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku