Novi CURV u tonneau obliku

Cijenjeni američki satni brend Bulova predstavio je novu, četvrtastu, tj. tonneau verziju svog popularnog „zakrivljenog“ modela CURV, koji je na tržište plasiran 2016. godine.

Kod novih modela, izduženo četvrtasto kućište zamijenilo je tradicionalno okruglo, ali je zadržalo ergonomski zakrivljen oblik zbog kojeg satovi CURV odlično leže na zglobu. Dimenzije kućišta su 41 x 50 milimetara.

Novi modeli zadržali su srce kolekcije CURV – manufakturni kvarcni kalibar Precisionist, koji radi na iznimno visokoj frekvenciji od 262 kHz, što ga čini veoma preciznim, a zanimljivo je i da se kazaljka sekundi kod ovog modela kreće klizeći, umjesto „skočno“ kao kod standardnih kvarcnih mehanizama. Kalibar ima 11 rubina i funkcije sati, minuta, malih sekundi i kronografa.

Crno i zlatno

Da ovo nije običan kvarcni mehanizam govori i činjenica da ga je Bulova odlučila izložiti kroz safirno staklo na pozadini sata te skeletonizirati brojčanik kako bi i s prednje strane korisnik sata imao dobar pogled.
Novi CURV dostupan je u dva elegantna i atraktivna modela – referenci 98A264, koja ima čelično kućište premazano crnom bojom s obručem i krunicom izrađenima od čelika presvučenog ružičastim zlatom, smeđi brojčanik i integrirani smeđi kožni remen, te referenci 97A160, koja ima čelično kućište presvučeno žutim zlatom, zlatni brojčanik i integriranu čeličnu narukvicu presvučenu žutim zlatom.

Mladena Mimica Varnica