Novi dizajn serije Seiko Astron GPS Solar utire put u budućnost ove kolekcije

Godine 2012. Seiko je podigao elektroničko urarstvo na novu razinu s modelom Astron GPS Solar, koji se povezuje s Globalnim Položajnim Sustavom (GPS) i prilagođava se svakoj vremenskoj zoni* dok svu potrebnu energiju generira samo od svjetlosti. Danas se kolekcija Seiko Astron GPS Solar proširuje za četiri nova sata koji imaju dinamičan i robustan dizajn.

Nova serija uključuje tri modela koji će biti dio glavne kolekcije Astron, s brojčanicima u plavoj, sivoj i crnoj boji, te ograničenu seriju sata jedinstvenog dizajna s vodoravnim prugama. Sva četiri sata bit će dostupna u Seiko buticima i odabranim maloprodajnim trgovinama širom svijeta od srpnja 2023.

Nova serija ima dinamičnu prisutnost zahvaljujući dimenzioniranom kućištu i fasetiranom okviru s gornjom završnom obradom poput vlasi kose, koji je u kontrastu s poliranim stranama. Linije kućišta neprimjetno teku kroz “ušice” do integrirane narukvice oštrog dizajna koji odgovara uglatom kućištu kako bi satovi dobili profinjeni izgled. Ova se narukvica lagano sužava prema kopči, pojačavajući njezin skladan i graciozan izgled. Kućište i narukvica od titana imaju super-tvrdi premaz otporan na ogrebotine, a zahvaljujući maloj težini titana i niskom težištu kućišta, satovi udobno stoje na zapešću.

Sva četiri sata imaju brojčanik jednostavnog dizajna s jednim pomoćnim brojčanikom na poziciji 8 sati koji pokazuje proces primanja GPS signala kao i status rezerve snage, prijem podataka prijestupne sekunde i način rada “u letu”. Usklađeni s bojom okvira, primijenjeni indeksi te kazaljke za sata i minute, svi ispunjeni LumiBriteom, omogućuju lako čitanje u svim uvjetima gledanja. Plavi, sivi i crni brojčanici imaju uzorak koji asocira na kvarcne kristale korištene za izradu kvarcnih oscilatora kao kod originalnog Quartz Astrona koji je Seiko predstavio 1969. godine. Ime Astron, koje se dugo povezivalo s točnošću, nastavilo se 2012. godine sa serijom Astron GPS Solar.

Svaki od novih satova pokreće novi GPS solarni mehanizam, kalibar 3X62, čiji je poboljšani prijem solarnih signala omogućio veću slobodu u dizajnu. Sat se automatski povezuje do dva puta dnevno** na GPS mrežu kako bi održao svoju preciznost od jedne sekunde svakih 100.000 godina.

Sat ograničenog izdanja ima iste karakteristike dizajna kao i ostale tri kreacije, ali ima brojčanik s vodoravnim prugama u izmjeničnim nijansama sive boje.

Preporučene maloprodajne cijene: 2.100,00 € (SSJ013, SSJ017), 2.200,00 € (SSJ014), 2.300,00 € (SSJ015)

*Press

Najnoviji broj Satova i nakita potražite na bolje opskrbljenim kioscima ili ga naručite kod nas u redakciji na linku