Novi Girard Perregaux Titanium Laureato Chronograph

Kroz godine linija Laureato se mijenjala u raznim segmentima od uporabe materijala do raznih komplikacija veličina ili materijala. Od lansiranja 1975. godine s kvarcnim mehanizmom pa do danas, ta linija je prošla cijeli niz evolucija. Tijekom godina razne vrste boja i materijala su korištene za ovaj sat i mislili smo da smo vidjeli sve, no evo nam Girard Perregaux Titanium Laureato Chronograph od titanija.

Sat je načinjen od titanija pete generacije (90 posto titanij, 6 posto aluminij, 4 posto vanadij), a samo ime Ti49 referenca je na materijal od kojeg je napravljen sat i činjenicu da je linija Laureato sada stara 49 godina. Promjeri sata su klasični 42 mm puta 12 mm te nema neke razlike u odnosu na ostatak linije. Kućište sata je polirano te daje dodatni sjaj satu. Dugmad je u osmerokutnom dizajnu koji se slaže sa osmerokutnim oblikom krune.

Sat je lagan zbog titanija tako da ga je ugodno nositi na ruci. Brojčanik sata je izrezbaren sa uzorkom Clous de Paris koji dobro ističe manje podbrojčanike koji imaju avijatičarski osjećaj. Kazaljke su naravno ispunjene lumiscentnom tekućinom, kao i indeksi, a sekundarka je blago izdignuta što daje osjećaj dubine.

Sat pogoni automatski mehanizam s kalibrom GP03300-0141 koji je sastavljen od čak 419 komponenti i šteta je što nemamo safirno staklo kroz koje bi vidjeli mehanizam. Ovaj model je zanimljiv i od sada je dio stalne kolekcije po cijeni od 20,500 eura.

OSNOVNI PODACI

Brend – Girard-Perregaux

Model – Laureato Chronograph Ti49

Dimenzije – 42mm X 12mm

Materijal kućišta – titanij

Narukvica – titanij

Mehanizam – automatski

Kalibar – Calibre GP03300-0141, ( in house), 28,800 vibracija po satu, 46 sati zalihe snage

Drago kamenje – 63

Cijena – 20,500 eur Izvor – https://www.girard-perregaux.com/

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku