Novi modeli Frederique Constanta koji su nas oduševili na Watches & Wonders

Frederique Constant Classic Date

Frederique Constant je odlučio svoju liniju klasičnih modela malo osvježiti pa je na ovom modelu smanjen promjer sata i dodan je novi mehanizam s jačim performansama. Kao i drugi brendovi Frederique je poslušao želje kupaca za manjim satovima pa je tako promjer smanjen sa 42 milimetra na 40 milimetara. Sat je i dalje klasičnog izgleda i osim rimskih brojeva koji više nisu u uporabi, nema neke velike razlike od prethodnika, barem na van. Brojčanik je moguće odabrati u boji lososa, srebrnoj ili u klasičnoj crnoj.

Unutar sata se nalazi najveća promjena pa je tako dosadašnji kalibar FC-710 zamijenjen novim FC-710 kalibrom koji isporučuje čak 72 sata zalihe snage u odnosu na prethodnika koji je imao 38 sati snage. Sat je iznimno elegantan i nama se sviđa te smatramo da je dobra vrijednost za novac. Sve tri varijante brojčanika dolaze s remenom od aligatorske kože te ih možete naći po pristupačnoj cijeni od 3295 franaka.

Frederique Constant Classic Moonphase

Drugi sat koji nam se dopao jest Frederiqueov klasični model s Mjesečevim mijenama. To je sat koji je prvi put izašao 2005. godine i od tada je jedna od uspješnica koja ostaje hit iz godine u godinu. Kao i u slučaju Classic Datea i ovaj model izlazi u tri različite varijante koje daju novi štih ovoj liniji. Sat je zadržao svoj elegantan izgled pogotovo u brojčaniku te su jedine promjene učinjene u izgledu indeksa koji su sada tanji i moderniji. Brojčanik nalazimo u bijeloj, modroj i zelenoj boji, a nama se najviše sviđa bijeli brojčanik na kojem se komplikacija s Mjesečevim fazama najbolje ističe.

Mehanizam u satu je potpuno novi kalibar FC-716 koji ima zalihu snage od 72 sata što je poboljšanje od gotovo 90 posto u odnosu na starije modele. Da bi se dodatno poboljšao dizajn ovog sata, rotor je vidljiv kroz safirno staklo sa stražnje strane. Sat je zanimljiv, ali moglo se i hrabrije ići u ovaj redizajn, no pozitivna stvar je cijena koja je ispod četiri tisuće franaka, odnosno 3895 franaka.

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku