Novi Rolex satovi za 2024. ilustriraju težnju za konstantnim buđenjem urarskih emocija, pritom demonstrirajući beskompromisnu kvalitetu do najsitnijeg detalja

Sa svojim najnovijim kreacijama, Rolex donosi svježi izgled nekima od svojih najpoznatijih modela. Nudeći jedinstvene harmonije materijala, boja i tekstura, satovi za 2024. ilustriraju težnju za konstantnim buđenjem urarskih emocija, pritom demonstrirajući beskompromisnu kvalitetu do najsitnijeg detalja. Zahvaljujući internom majstorstvu brenda u izradi satova, novi satovi poigravaju se kontrastima kako bi postigli skladnu ravnotežu funkcionalnosti i estetike, izvedbe i dragocjenosti, tradicije i inovativnosti.

OYSTER PERPETUAL GMT- MASTER II

Po prvi put, Oyster Perpetual GMT-Master II u čeliku Oystersteel predstavljen je s umetkom prstena Cerachrom u sivoj i crnoj keramici. Predstavljen u liniji 2023.godine, ovaj prigušeni kontrast boja suptilno dočarava promjenu dana i noći. Metal korišten za izradu ove nove verzije također slavi identitet modela koji je, na samom predstavljanju, bio dostupan samo u čeličnoj izvedbi. U ponudi su dvije nove verzije koje spajaju diskreciju i funkcionalnost: jedna s narukvicom Oyster, druga s narukvicom Jubilee. Crni lakirani brojčanik ima natpis “GMT-Master II” u zelenoj boji. Ova se boja također pojavljuje na 24-satnoj kazaljki koja poput snopa svjetlosti skreće pozornost na našu povezanost sa svijetom. Prikazujući puno više od alternativne vremenske zone, kazaljka pokazuje drugu lokaciju koja rezonira s nositeljem – podsjetnik na emocije koje prate svakog putnika.

OYSTER PERPETUAL DAY-DATE

Ombre brojčanici, obojeni plavo-zelenom bojom ili biserno bijelim sedefom. Fasetirani, dekonstruirani rimski brojevi i fasetirane oznake sati. Prsten optočen dijamantima trapez reza. Nove verzije modela Day-Date izražavaju trajnu želju brenda da se rijetka i široko rasprostranjena stručnost može pronaći čak i u najsitnijim detaljima. Boje, materijali, motivi, oznake sati – svaki element pridonosi harmoniji novih kombinacija. Predstavljene su dvije nove verzije modela Oyster Perpetual Day-Date 40. Prva, u 18-karatnom Everose zlatu, dolazi sa slate ombre brojčanikom. Ovaj dizajn nudi delikatan prijelaz između svjetla u središtu brojčanika i tame oko ruba – simfonija sjene koja je oživljena posebno preciznim procesom proizvodnje. Druga verzija, u 18-karatnom bijelom zlatu, ima sedefni brojčanik: prvi za Day-Date 40. Rijedak i profinjen, ovaj sedef sjaji upečatljivom raznolikošću blistavih odsjaja. Njegova nepravilna, voluminozna tekstura izaziva sitna preklapanja oblaka koji se igraju sa svjetlom, stvarajući osjećaj svjetlucanja koji je naglašen s 10 oznaka sati ukrašenih dijamantima baguette reza. Oyster Perpetual Day-Date 36 također je predstavljen u dvije nove verzije. Prvi, u 18-karatnom žutom zlatu, ima bijeli lakirani brojčanik s fasetiranim, dekonstruiranim rimskim brojkama i fasetiranim oznakama sati. Ove glatke, sjajne oznake sati, koje su prije bile ekskluzivne za Day-Date 40, ističu se svojim čistim i izražajnim dizajnom. Day-Date 36 također je predstavljen u 18-karatnom Everose zlatu s plavo-zelenim brojčanikom. Novo u liniji, ova duboka, intenzivna boja osvijetljena je s prstenom optočenim sa 60 dijamanata trapez reza. Ovo je prvi put da se ova vrsta prstena pojavljuje na verziji sata u 18-karatnom zlatu. Modele potražite u buticima Mamić – Rolex.

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku