Novi Seiko s „Mjesečevim“ brojčanikom

Snježno bijeli brojčanik izrađen od porculana iz Arite, čiji je dizajn inspiriran japanskom tradicijom suigetsu, koja slavi sanjivi prizor Mjesečeva odraza u vodi, najupečatljiviji je detalj novog Seikovog elegantnog sata Seiko Presage Arita Porcelain Dial Limited Edition (ref. SPB171).

Brojčanici svih satova u ovoj ograničenoj seriji izrađuju se individualno u nekoliko faza pečenja porculana, za što je zadužen majstor Hiroyuki Hashiguchi u staroj radionici porculana u Ariti, osnovanoj davne 1830. godine. Na bijeloj porculanskoj pozadini ističu se profinjene plave rimske brojke kao oznake vremena i tanke zaobljene kazaljke.

Kućište sata promjera 40,6 milimetara i debljine 14,1 milimetar izrađeno je od nehrđajućeg čelika, s obje je strane prekriveno safirnim staklom i vodootporno je do 100 metara.

U kućištu pouzdano frekvencijom od 28.800 vibracija na sat kuca manufakturni automatski kalibar 6R27 s 29 rubina, 45-satnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, sekundi, datuma i indikatora rezerve snage.

Plavi remen sata izrađen je od krokodilske kože i ima preklopnu kopču.

Seiko Presage Arita Porcelain Dial Limited Edition (ref. SPB171) dolazi u ograničenoj seriji od 2000 primjeraka po cijeni od 2.100 eura.

Više potražite na web stranici montre.hr

Želite biti u tijeku s novostima i zbivanjima iz svijeta satova i nakita? Pretplatite se na časopis Satovi i nakit!