Novi Tag s četiri kazaljke

TAG Heuer Carrera Twin-Time

Ovaj model je GMT, a lokalno vrijeme prikazuje dominantnim kazaljkama za satove i minute

Napisala Karla Karabatić

TAG Heuer Carrera Twin-Time je jedan od najnovijih modela upravo lansirane kolekcije TAG Heuer Carrera Three Hands. Estetski, on ima mnogo toga zajedničkog s modelom Carrera Chronograph iz 2020. godine. Međutim, čuveni švicarski brend je najnovije modele obogatio brojnim, na prvi pogled sitnim, ali u stvari značajnim promjenama.

Iako ovaj model pripada kolekciji Carrera Three Hands, on u stvari ima četiri kazaljke, ako se uzme u obzir centralna kazaljka za sekunde. Kada se gledaju odozgo, kazaljke na brojčaniku kraljevskoplave boje izgledaju pravougaono. Ako ih gledate sa strane, primijetit ćete da su kazaljke u obliku palice. Nalik na pobjedničko postolje, kazaljke su postavljene na tri nivoa. Između svake kazaljke nalaze se jasne bijele oznake koje olakšavaju čitljivost.

Kao što mu ime sugerira, TAG Heuer Carrera Twin-Time je GMT. Lokalno vrijeme prikazuje dominantnim kazaljkama za satove i minute. Dodatna kazaljka za sat, opremljena podebljanim bijelim vrhom koji je uokviren crvenim obrubom, označava vrijeme kod kuće. Otvor za datum nalazi se na 6 sati.

TAG Heuer Carrera Twin-Time smješten je u kućište od nerđajućeg čelika, promjera 41 mm i visine 12,3 mm. Safirno staklo, smješteno uz polirani ram, ima zakošeni rub koji se spušta dolje ka ramu.

Ovaj model pokreće mehanizam Calibre 7 koji je automatik s pedeset sati rezerve snage. Mehanizam se može promatrati kroz safirno staklo s donje strane sata.