Novim Chronomasterima Zenith i dalje udara ritam

Kada se kaže da nas urari iz Zenitha već 147 godina inspiriraju da rušimo barijere i slijedimo svoje snove, to se može činiti kao marketinška fraza, ali činjenica je da od kreiranja El Primera 1969. godine, prvog automatik kalibra na svijetu, Zenith oblikuje budućnost švicarskog urarstva. Reputaciju lidera u preciznosti gradi od svojega osnutka, a danas ga se smatra sinoninom za izvrsnost kronografa.

Tako je prošle godine postavio zlatni standard za automatski sportski kronograf predstavivši Chronomaster Sport 2021. Iste godine je Chronomaster Sport osvojio nagradu za najbolji kronograf na prestižnoj dodjeli nagrada Grand Prix d’Horlogerie de Genève.

CHRONOMASTER SPORT

Ove godine nas je upravo novim modelima u kolekciji Chronomaster Sport koje je predstavio na ženevskom Watches and Wonders ponovno očarao. U Chronomaster Sportu (51.3100.3600/69.M3100) kombinira nehrđajući čelik i ružičasto zlato. Kućište i bočne karike narukvice su izrađene od nehrđajućeg čelika, dok su okvir, krunica, dugmad i središnje karike narukvice izrađene od ružičastog zlata. Cijena sata koji kombinira spomenuta dva materijala iznosi 16.700 eura. Ovaj i sve ostale modele kolekcije Chronomaster Sport pokreće El primero 3600 s rezervom snage od 60 sati i visokom frekvencijom od 36.000 vibracija na sat, a njegova kompleksnost se može promatrati kroz safirno staklo na stražnjoj strani kućišta.

Na Watches and Wonders predstavljen je i Chronomaster Sport Boutique Edition (03.3103.3600/69.M3100), koji također pokreće El primero 3600. Ova verzija se ističe sa svojim keramičkim obručem koji se sastoji od tri odvojena elementa. Obruč čine tri boje karakteristične za Zenith, siva, antracit i plava. Na srebrnom brojčaniku su smještena tri prodbrojčanika, također u već prepoznatljivoj paleti boja, sivoj, antracit i plavoj. Visoku čitljivost omogućava premaz SuperLuminova SLN C1 na kazaljkama i oznakama za sate. Kućište ovog modela, čiji promjer iznosi 41 mm, izrađeno je od nehrđajućeg čelika. Chronomaster Sport Boutique Edition moći će se kupiti po cijeni od 11.900 CHF.

CHRONOMASTER OPEN

Zenith je 2003. godine prvi put predstavio liniju Chronomaster Open. Tada je pokrenuo novi trend, otkrivši mehanizam za pokretanje kroz djelomično otvoreni brojčanik. Bio je to prvi sat na svijetu s takvom vrstom brojčanika, da bi sada Zenith odlučio proširiti Chronomaster Open kolekciju.

Novi Chronomaster Open (03.3300.3604/21.M3300), poput svih ostalih iz istoimene kolekcije, s brojčanika pruža uvid u kompleksni mehanizam koji ga pokreće. Automatski kalibar El Primero 3604 s rezervom snage od 60 sati je smješten u elegantnom čeličnom kućištu čiji promjer iznosi 39,5 mm. Na crnom brojčaniku se nalaze tri podbrojčanika, od kojih se kroz jedan nazire mehanizam za pokretanje. Narukvica je, kao i kućište, izrađena od čelika, a sat je vodootporan do 100 metara dubine. Visokoj čitljivosti doprinosi premaz SuperLuminova SLN C1 na kazaljkama i oznakama sati.

Cijeli članak pročitajte u novom broju Satova i nakita!

Najnovniji broj Satova i nakita potražite na kioscima ili naručite na linku uz besplatnu dostavu.