NOVITETI NA RUCI | Testirali smo novi Aquaracer Professional 1000 Superdiver

Ovaj sat je za razliku od većine ronilačkih satova namijenjen za pravu intenzivnu uporabu na velikim dubinama, a ne samo za kupanje u plićaku ili tuširanje, i to ga čini posebnim

Naš suradnik Luka Botteri nosio je novi Tag Heuerov ronilački model Aquaracer Professional 1000 Superdiver i evo što je zaključio

Tag Heuer je ove godine predstavio novi Aquaracer Professional 1000 Superdiver, sat koji se oslanja na povijest linije Aquaracera, ali i uvodi nove značajke čime se razlikuje od svojih prethodnika. Kolekciju Aquaracer Tag Heuer uvodi 2004. godine, ali njezini korijeni sežu sve do ranih 1980- ih godina kada je predstavljen Heuer Monnin Reference 844 kao prvi Heureov ronilački sat.

Poseban sat

Prve generacije Aquaracera su bile dizajnirane da mogu ići na dubinu do 300 metara, dok je druga generacija koja je uvedena 2009. godine imala vodootpornost do 500 metara. Ova jako uspješna kolekcija je ove godine dobila prinovu u obliku Aquaracer Professional 1000 Superdivera koji ima kućište od titana petog stupnja promjera 45mm x 15,75 mm s narančastom kompozitnom skalom. Sretan je odabir boje te skale koja se koristi za dekompresijske stanke, a istovremeno je sat dobio na karakteru.

Tag s ovim modelom zaista cilja na one koji ga planiraju koristiti za ronjenje na dubini do 1000 metara, tako da podvodna lampa koju se dobije uz sat doista ima smisla, a nije samo ukras. Ovaj sat je za razliku od većine ronilačkih satova namijenjen za pravu intenzivnu uporabu na velikim dubinama, a ne samo za kupanje u plićaku ili tuširanje, i to ga čini posebnim. Brojčanik je crn i sjajan s nekoliko preinaka u odnosu na svoje prethodnike, a kazaljke su izraženije s velikom kazaljkom u obliku strelice i  narančastom za sekunde i minute.

Poseban mehanizam

Sat pokreće mehanizam Kenissi, što je zanimljivo jer je ovo prvi Tag koji će pogoniti taj mehanizam, inače u vlasništvu Tudora koji je osnovao ovu kompaniju isključivo za proizvodnju mehanizama. Naziv Kenissi je neuobičajen, a dolazi od grčkog naziva Kinesis koji je sinonim za aktivnost i ambiciju.

Kalibar je automatski sa 28 rubina; radi na frekvenciji od 28,800 vibracija na sat i ima rezervu snage od 70 sati. Pozadina kućišta je ukrašena kacigom ronioca, kopča je sklopiva, a narukvica je od titana s dvostrukom sigurnosnom kopčom i sustavom finog podešavanja. Cijena sata je 50.800 kn, a posudili smo ga u butiku Marli u Vlaškoj 17 u Zagrebu. Novi Tag Heuerov Aquaracer Professional 1000 Superdiver doista lijepo paše na ruci i čini se…Cijeli članak pročitajte i u novom broju Satova i nakita!

Najnoviji broj Satova i nakita potražite na kioscima ili naručite na linku uz besplatnu dostavu