NOVITETI | Seiko predstavio svoj prvi ronilački sat s GMT funkcijom

Seiko je prvi ronilački sat proizveo 1965. godine, a danas je prvi put upotrijebio  mehanički GMT mehanizam u svojim novim modelima iz kolekcije Seiko Prospex.

Poznata urarska kuća kontinuirano obogaćuje kolekciju ronilačkih satova Seiko Prospex, razvijajući nove tehnologije, značajke i dizajn. Stalna poboljšanja tijekom desetljeća u pogledu sigurnosti, pouzdanosti, čitljivosti i jednostavnosti korištenja osigurala su Seiku titulu  vodećeg proizvođača ronilačkih satova.

Reinterpretacija sata iz 1968.

Novi Seikovi modeli su reinterpretacja Seiko klasika iz 1968. godine. U srcu sata smješten je  novi automatski mehanizam  6R54 sa 72-satnom rezervom snage, 24 rubina i  funkcijama sati, minuta, sekundi, datumom, GMT funkcijom. GMT kazaljka može se postaviti neovisno u koracima od jednog sata bez zaustavljanja ostalih kazaljki za vrijeme dana i omogućuje korisniku da na prvi pogled očita vrijeme u drugoj vremenskoj zoni.

Sva tri sata vodootporna su do 200 metara. Na kazaljkama kao i na svim indeksima brojeva imaju Lumibrite te jednosmjerni keramički bezel otporan na ogrebotine sa svjetlećom točkom.

Obljetnički model

Uz klasično stilizirane zelene i crne kreacije, koje se pridružuju glavnoj Prospex kolekciji, Seiko je predstavio i ograničeno izdanje sata kojim se slavi 110. godišnjica Seikovog i japanskog prvog ručnog sata. Posebnost sata ogleda se u ledenoplavom brojčaniku zamršene teksture, koja predstavlja snagu polarnih ledenjaka Arktika i Antarktika, gdje je Seikova reputacija pouzdanih i izdržljivih satova iskovana 1960-ih i 70-ih godina, kada su ih avanturisti i istraživači nosili na ekspedicijama na Sjeverni i Južni pol.

Obljetnički model dolazi uz remen od nehrđajućeg čelika i dodatni remen koji je izrađen u potpunosti od recikliranih plastičnih boca, a kreiran je tradicionalnom japanskom tehnikom pletenja – Seichu.  Zahvaljujući jedinstvenom uzorku pletenice, remen ima fleksibilnost i propusnost zraka koji osiguravaju udobnost na zapešću.

Sva tri modela bit će dostupna u Seiko Boutique i odabranim maloprodajnim partnerima diljem svijeta od lipnja 2023. Cijena obljetničkog modela iznosi 1.900 eura, dok će preostala dva modela biti u prodaji po cijeni od 1.700,00 eura.

Najnoviji broj Satova i nakita potražite na kioscima ili naručite na linku uz besplatnu dostavu