Novo retro izdanje popularne 5 Sports linije – Heritage „Kamen Rider“

Otkako je 2019. godine izašla serija Seiko 5 Sports, dala je mnogo cjenovno prihvatljivih satova s retro štihom. Često Seiko kao i svi drugi proizvođači satova crpi inspiraciju iz svojih starijih modela. Tako je i sa Seiko Kamen Rider koji je reizdanje Kamen Rider’a iz kasnih 60-ih godina prošlog stoljeća. Iako je Seiko već koristio ovaj model za inspiraciju, ovo je prvi put da je napravljen baš redizajn tog specifičnog modela.

Novi model ima uglato kućište koje je praktički isto kao u prethodnika, a taj oblik je ono što podsjeća i daje retro duh ovome modelu. Ipak satu su dane moderne proporcije i on je sada u kompaktnijem kućištu od 38,5 milimetara promjera. Brojčanik štiti mineralno staklo Hardlex, a rotirajući okvir je u metalik srebrnoj boji koja paše sa dvije varijante brojčanika. Jedan je isti metalik srebrni, a drugi je crni. Vodonepropusnost je povećana u odnosu na prethodnika sa 70 na 100 metara.

Ono što nam se posebno svidjelo na satu je dizajn brojčanika i njegovih indeksa i kazaljki, koji su presvučeni sa Super LumiNovom, a retro moment dodatno pojačavaju plava oznaka za Sports i crvena sekundarka koje skupa daju živost satu koji bi inače bio poprilično monoton. Narukvica je izvrsno izvedena u vrlo jednostavnom izdanju sa jednom zakovicom i kopčom za lakše zakopčavanje sata.
Pouzdani kalibar 4R36 pogoni sat i radi na frekvenciji od 3 herca te ima zalihu snage od 41 sat. Oba modela dolaze u relativno limitiranom izdanju od 9999 komada po boji, a cijena je 460 eura što je više nego prihvatljivo za ovaj solidan retro model.

Piše Luka Botteri

OSNOVNI PODACI
Brend – Seiko
Model – Heritage „Kamen Rider“
Dimenzije – 38,5 mm X 12,4mm
Materijal kućišta – Nehrđajući čelik
Remen –nehrđajući čelik
Vodonepropusnost – 100 metara
Mehanizam – Automatski
Kalibar – 4R36, 3 herz,
Drago kamenje – 24
Zaliha snage – 41
Cijena – 460 eur

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku