Obljetnice | Snoopyjev put oko Mjeseca

Povodom 50. obljetnice primitka NASA-ine nagrade Silver Snoopy, Omega je kreirala poseban model Speedmaster „Silver Snoopy Award“ 50th Anniversary, koji krase predivni modri tonovi, lik astronauta Snoopyja na brojčaniku i animacija njegovog leta na kućištu

Godine 1970. NASA, točnije američki astronauti, svoju nagradu Silver Snoopy, namijenjenu odavanju počasti postignućima, profesionalnosti i suradnji na području istraživanja svemira, koju, naravno, utjelovljuje lik psića Snoopyja u svemirskom odijelu, dodijelila je švicarskom satnom brendu Omegi za „svemirski“ sat Speedmaster i pomoć koju im je pružio pri spašavanju astronauta u propaloj misiji Apollo 13.

Povodom 50. obljetnice primitka ove važne nagrade, Omega je kreirala poseban model Speedmaster „Silver Snoopy Award“ 50th Anniversary (ref. 310.32.42.50.02.001), koji krase predivni modri tonovi i NASA-in lik astronauta Snoopyja na podbrojčaniku malih sekundi. Sam brojčanik izrađen je od srebra.

Pročitajte članak: Omega satovi u novom James Bond filmu

Snoopyjev let

Čelično kućište umjerenog promjera 42 milimetra, koje je s prednje strane prekriveno safirnim staklom, vodootporno je do 50 metara te ima modri keramički obruč sa skalom tahimetra i Omeginom povijesnom „točkom iznad 90“ (eng. Dot over Ninety), na pozadini krije najupečatljiviji element ovog obljetničkog izdanja – animaciju leta Snoopyjevog svemirskog modula oko Mjeseca.

Naime, aktivacijom kronografa automatski se pokreće i Snoopyjev modul na „magičnoj kazaljci“ koji postupno zalazi iza Mjeseca, koji je u prvom planu. U drugom planu vidimo Zemlju, točnije disk koji se rotira jednom u minuti u skladu s kazaljkom malih sekundi.

Cijeli prizor uokviruje prsten dekoriran gravurama datuma primitka nagrade s NAIAD tehnologijom koja osigurava da gravure uvijek stoje u pravoj poziciji.

Ulomak iz teksta objavljenog u 32. broju časopisa Satovi i Nakit.

Novi broj časopisa Satovi i nakit potražite na svim kioscima ili ga naručite na linku Časopis.