OBLJETNICE | TAG Heuer Carrera Chronograph 60th Anniversary

Prije šezdeset godina TAG HEUER je na sajmu u Baselu predstavio svoje prve Carrera modele s kronografima u poliranim kućištima, a sada ih je odlučio vratiti u život s novim modelom TAG Heuer Carrera Chronograph 60th Anniversary Edition Panda.

Najopasnija utrka na svijetu kao nadahnuće

Carrera Panamericana, nekad najopasnija automobilistička utrka na svijetu, nadahnula je Jacka Heuera da po njoj nazove legendarni sat, i to toliko legendaran da danas većina ljudi kad čuje „Carrera“ prvo pomisli na sat. Zahvaljujući svojem bezvremenskom dizajnu, originalni model Heuer Carrera Reference 2447 iz 1963. izgleda kao da je jučer izašao iz urarske radionice. Jack Heuer, koji je zaslužan za prepoznatljiv izgled kultnog modela, izjavio je tada kako je sat dizajniran za čitljivo i točno iščitavanje vremena u svim uvjetima.

Naime, Heuer Carrera Chronograph bio je prije svega zamišljen kao sat za vozače trkaćih automobila i razvijen da bude robustan i pouzdan sa savršenom čitljivošću, na čemu je inzistirao Jack Heuer. Njegov cilj je bio eliminirati sve nepotrebno i zadržati samo najnužnije elemente sata. Tako je odlučio proizvesti sat sa čistim i nenatrpanim brojčanikom na kojem se ističu…Cijeli članak pročitajte u novom broju Satova i nakita!

Najnoviji broj Satova i nakita potražite na bolje opskrbljenim kioscima ili ga naručite kod nas u redakciji na linku