Omegin ronilački kronograf za America’s Cup

Kao posvetu 36. po redu najstarijem jedriličarskom natjecanju America’s Cup, koje se održava od 6. do 15. ožujka na Novom Zelandu pod pokroviteljstvom Prade, službeni mjeritelj vremena utrke Omega predstavio je vizualno atraktivni ronilački kronograf iz kolekcije Seamaster, OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup Chronograph, koji krase posebni detalji – boje utrke crvena i plava, kazaljke malih sekundi oblikovane kao trup jedrilice, središnje kazaljke kronografa oblikovane kao trofej natjecanja i gravure naziva utrke i godine i mjesta održavanja na pozadini sata.

Robusno kućište promjera 44 milimetra izrađeno je od nehrđajućeg čelika, s obje je strane zatvoreno safirnim staklom i vodootporno je do 300 metara. Obruč sata izrađen je od plave keramike i ukrašen oznakama vremena zarona od bijelog emajla. Dugmad kronografa načinjena je od gume plave i crvene boje kako bi kronografom bilo lakše upravljati u moru. Na lijevoj bočnoj strani kućišta nalazi se Omegin sustav Chrono Lock koji omogućuje zaključavanje kronografa kako bi se spriječilo slučajno zaustavljanje.

Plavi brojčanik sata izrađen je od keramike i laserski ukrašen valovitim gravurama, a ističu se velike luminiscentne kazaljke i oznake vremena te crveni podbrojčanik odbrojavanja vremena regate na 3 sata s diskom s prikazom sati.

Sat pokreće manufakturni automatski koaksijalni kalibar 9900 sa 54 rubina, 60-satnom rezervom snage, dva kućišta opruga, frekvencijom od 28.800 vibracija na sat i funkcijama sati, minuta, malih sekundi, datuma i kronografa.

OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup Chronograph dolazi na odgovarajućoj čeličnoj narukvici sa sustavom jednostavne zamjene i dodatnom plavom gumenom remenu, a dostupan je po cijeni od 10.100 eura.