Ovo je naš izbor noviteta Vacheron Constantina, predstavljenih na Watches & Wonders

Ako je po nečemu poznat legendarni švicarski satni brend Vacheron Constantin, onda je to veliki izbor noviteta koje je godinama predstavljao na Watches & Wonders. Urari i dizajneri ove slavne manufakture cijele godine rade punom parom, da bi se svakog proljeća u Ženevi predstavili u punom sjaju.
Tako je bilo i ove godine, a mi smo na licu mjesta imali prilike vidjeti i isprobati cijeli niz veličanstvenih modela. Ipak odabrali smo ova tri koja vam detaljnije predstavljamo u nastavku.

Vacheron Constantin Patrimony Manual-Winding
Ovim je satom obilježena dvadeseta obljetnica linije Patrimony te je u ovoj prigodi promjer sata smanjen sa 40 milimetara na 39 milimetara. Kućište je tanko samo 7 milimetara što je u duhu ovogodišnjeg sajma, a dostupno je u bijelom i ružičastom zlatu. Unutra je ultra tanki mehanizam s kalibrom 1440 koji radi na frekvenciji od 4 herza i ima zalihu snage od 42 sata. Narukvica je ponuđena u azurno-plavoj ili maslinasto-zelenoj boji,a cijena sata za sada nije poznata .

Vacheron Constantin Traditionnelle Tourbillon Chronograph Collection Excellence Platine
Ovaj je sat po nama vrhunac Vacheronove kolekcije – prekrasan tourbillon krasi brojčanik i to u obliku malteškog križa. Sat pogoni Vacheronov moćni kalibar 3200 koji nudi zalihu snage od čak 65 sati. Sam brojčanik je relativno čist za jedan tourbillon te ima još kronograf i indikator rezerve snage. Sa stražnje strane vidimo prekrasan savršeno napravljen mehanizam kroz safirno staklo i odmah vam bude jasno zašto je po nekima Vacheron vrhunac švicarskog urarstva. Sat dolazi u limitiranom izdanju od samo 50 primjera, a cijena je na upit.

Vacheron Constantin Overseas Chronograph
Ovaj se model stiče18-karatnim zlatnim kućištem koje je 12,67 mm debelo i ima intenzivni tamnozeleni brojčanik koji je napravljen kako bi mijenjao boju pomoću svog satenskog sloja. Na brojčaniku se nalazi kronograf i brojači na indeksima brojeva tri i šest. Sat pogoni samonavijajući mehanizam 5200 sa 52 sata zalihe snage .

Izvor – https://www.vacheron-constantin.com/ww/en/home.html

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku