Ovog ljeta roni se s Paneraijem na ruci

Inspiraciju za nove satove iz ronilačke kolekcije Submersible Panerai je pronašao u ljetnim radostima i svojim ambasadorima, mahom avanturistima slobodnog duha.

 

Officine Panerai, talijanski satni brend poznat po svojim kvalitetnim, dizajnerski dojmljivim modelima koji imaju robusno kućište s „branikom“ za krunicu i jednostavni, ali elegantni brojčanik s velikim kazaljkama i oznakama vremena, ovo je ljeto odlučio dočekati spreman pa je na ovogodišnjem Ženevskom salonu satova predstavio niz novih modela iz svoje ronilačke kolekcije Submersible.

Najzanimljiviji novi modeli Submersiblea su oni posvećeni Mikeu Hornu, Submersible Mike Horn Edition 47MM ref. PAM00984 i ref. PAM00985, jer donose originalan dizajn i izrađeni su od EcoTitaniuma, tj. Paneraijevog recikliranog titanija, čime simboliziraju Hornovu borbu za zaštitu okoliša.

Crni brojčanik ima velike luminiscentne kazaljke i oznake vremena, luminiscencijom obrubljeni podbrojčanik malih sekundi na 9 sati i prozorčić datuma na 3 sata. Obje reference, koje se razlikuju prema boji luminiscentne ispune (zelena kod modela PAM00984, plava kod modela PAM00985) pokreće manufakturni automatski kalibar P. 9010 s 31 rubinom, 72-satnom rezervom snage, dva kućišta opruga i frekvencijom od 28.800 vibracija na sat. Satovi dolaze na čvrstom remenu izrađenom od reciklirane plastike, a dostupni su u ograničenoj seriji od po 19 primjeraka.

 

Više u novom broju Satova i nakita br.30.

Iz časopisa Satovi & nakit, ljeto 2019.