Patek, Zenith i Roger Dubuis pomeli konkurenciju

Na ovogodišnjem prestižnom sajmu sativa Watches and Wonders švicarski luksuzni satni brend Patek Philippe je povodom objave da će ove godine ukinuti proizvodnju čeličnog modela Nautilus 5711/1A-010 predstavio njegove „zamjenske“ verzije 5711/1A-014 sa 40-milimetarskim čeličnim kućištem i maslinastozelenim brojčanikom i 5711/1300A-001 s dodanim dijamantima na obruču, a uz navedene modele, Patek je izložio i skupocjeni zlatni Nautilus Travel Time Chronograph ref. 5990/1R-001 s modrim brojčanikom i komplikacijama kronografa i prikaza druge vremenske zone.

Najzanimljiviji model avangardnog satnog brenda Roger Dubuisa predstavljen na sajmu je Excalibur Single Flying Tourbillon Glow Me Up s dijamantima na obruču koji noću svijetle u neonskim bojama zahvaljujući luminiscentnom premazu. Osim obruča, i dijelovi skeletoniziranog manufakturnog mehanizma s letećim toubillonom svijetle u mraku. Kućište sata promjera 42 milimetra izrađeno je od 18-karatnog EON zlata.

Zenith je, pak, na sajmu predstavio novu kolekciju satova DEFY Extreme s robusnim 45-milimetarskim titanijskim kućištem oštrih linija i skeletoniziranim manufakturnim automatskim kalibrom El Primero, koji radi na visokoj frekvenciji od 36.000 vibracija na sat i kronografom koji mjeri u stotinku sekunde, a poseban detalj na satu je i nazubljeni „prsten“ koji uokviruje obrič sata. Pažnju plijeni i kolekcija Defy 21 Spectrum s modelima optočenim dijamantima, čiji su obruči ukrašeni briljantima zelene, narančaste, plave, ljubičaste ili crne boje, a manufakturni automatski kronografski mehanizam El Primero koji ih pokreće bojom je usklađen s navedenim briljantima.