Preciznost i čitljivost blistaju u novim solarnim Prospex Speedtimer 1/100 sekundnim kronografima

Seikova tradicija kao pionira u sportskom mjerenju vremena započela je 1960-ih, kada je tvrtka na svjetsku sportsku pozornicu predstavila niz uređaja za mjerenje vremena koji su postavili novi svjetski standard za preciznost. Danas Seiko u kolekciji Prospex predstavlja četiri nova solarna kronografa inspirirana Seikovom bogatom i kontinuiranom tradicijom sportskog mjerenja vremena. Sva četiri sata opremljena su novim solarnim kronografom Calibre 8A50, koji mjeri proteklo vrijeme u koracima od 1/100 sekunde.

Nove kreacije imaju mjerače kronografa za 1/100 sekunde na poziciji 2 sata, 1/10 sekunde na poziciji 10 sati i za sekunde na 12 sati. Brojčanik za prikaz vremena koji prikazuje sate i minute nalazi se na poziciji 6 sati, kako bi se jasno razlikovalo vrijeme od funkcija kronografa. Kada se koristi funkcija štoperice, pomoćni brojčanik prikaza vremena postaje 60-minutni brojač, dok satna kazaljka ostaje skrivena ispod minutne kazaljke. Na svakom modelu sata sve kazaljke su u kontrastu s pomoćnim brojčanicima kako bi se olakšalo očitavanje vremena. Kazaljke za sate i minute, kao i indeksi, ispunjeni su LumiBriteom za bolju čitljivost u mraku. Gumbi kronografa posebno su dizajnirani kako bi osigurali jednostavno rukovanje i visoku točnost pri mjerenju proteklog vremena, što je ključno u svakoj kreaciji Prospex Speedtimera.

Veličanje sporta na najvišoj razini

Od 1985. Seiko je mjerač vremena po izboru World Athletics, a ove godine, po 18. put zaredom, Seiko je službeni mjerač vremena Svjetskog atletskog prvenstva koje će se održati u Budimpešti, Mađarska. Ovo novo ograničeno izdanje solarnog kronografa slavi sportsko nasljeđe Seika i Svjetskog prvenstva u atletici. Brojčanik ima teksturu koja asocira na površinu atletske staze za trčanje, a kazaljke, kao i vanjski prsteni svakog pomoćnog brojčanika, u zlatnoj su boji kako bi podsjetili na medalju za prvo mjesto.

Počast Seikovim urarskim postignućima

Kreacija limitiranog izdanja s brojčanikom u sivim tonovima slavi 40. godišnjicu prvog analognog kvarcnog kronografa na svijetu, predstavljenog 1983. Brojčanik i crvenkasto-narančaste kazaljke odaju poštovanje prvom analognom kronografu na svijetu koji je mjerio proteklo vrijeme u koracima od 1 /100 sekunde, kojeg je Seiko predstavio devet godina kasnije, 1992. Bio je to poseban i vrlo značajan razvoj u povijesti Seikovog analognog kvarcnog kronografa.

Sva četiri sata bit će dostupna u Seiko Boutique i odabranim maloprodajnim trgovinama diljem svijeta od srpnja 2023., a oba limitirana modela izrađena su u ograničenom izdanju od 4000 primjeraka diljem svijeta.

Preporučene maloprodajne cijene: 890,00 € (SFJ001, SFJ003), 930,00 € (SFJ005), 970,00 € (SFJ007)
Napomena: Podaci o specifikacijama i cijena vrijede na datum objave i podložni su promjenama.

Press

Najnoviji broj Satova i nakita potražite na bolje opskrbljenim kioscima ili ga naručite kod nas u redakciji na linku