Predstavljamo LAB AM2 Titanium “Millésime March 2024” iz butik manufakture March LAB

Manufakturu March LAB su pokrenula trojica prijatelja u 2008. godini Alain Marhic, Jérôme Mage i Joseph Châtel. Ova trojica su stvorili zanimljiv mali brend koji je postao prepoznatljiv u Francuskoj a sada se lagano širi svijetom. Što se tiče samog sata, on je omaž mjesecu ožujku kao mjesecu kada stvoren brand tako da se najbitniji modeli te godine uvijek izbacuju u ovom mjesecu.


Sat je promjera 39 milimetara i u skladu je s modernim trendovima što i očekujemo od njih. Kućište sata je oktogonalno sa izbrušenim rubovima koji obrubljuju brojčanik te oštrijim rubovima na vanjskoj strani sata. Kućište je od titana te nudi 100 metara vodonepropusnosti. Dugme na kruni je izrezbareno te daje malo kontrasta ispoliranom kućištu. Sat je tanak 11,5 milimetara i lagan samo 91 gram što ga čini jako ugodnim za nošenje. Narukvica je elegantna i osobno preferiram takve narukvice, a ono što je drukčije kod nje je sustav zatvaranja koji nije klasični moderni brzo otvarajući već je sličniji onom na nakitu.


Brojčanik je možda najzanimljiviji dio ovog sata jer su indeksi porazbacani tako da su neki okomiti na kućište, neki vodoravni, a neki ukošeni. Kazaljke su na izdignutoj plohi te se stvara zanimljiv osjećaj dubine, a zelena boja na datumu ističe se te stvara kontrast sa sivilom i srebrom na satu. Ono što mi ne paše su slova ispod njihova loga, smatram da su nepotrebna te se ne uklapaju.


Mehanizam koji pogoni sat je švicarski G100 sa 24 draga kamena te frekvencijom od 28,800 vibracija po satu. Taj La Joux-Perret kalibar je solidna zamjena za Sellitu SW200-1 te omogućava preciznost od -4 do +6 sekundi po danu.
Mehanizam nije „in house“, ali ga sastavljaju u Francuskoj u svojoj manufakturi. Sat je generalno dizajnerski dobar, ali ništa spektakularno bezvremenski, čak ni cijena nije previsoka( 2,295 eur ).
Sat možete naći na njihovoj web stranici u limitiranom izdanju od 133 primjerka.

OSNOVNI PODACI
Brend – March LAB
Model – LAB AM2 Titanium “Millésime March 2024”
Dimenzije  – 39mm X 11,5mm
Materijal kućišta  – titanij
Narukvica – titanij
Vodonepropusnost  – 100 m / 10 bar
Mehanizam – automatski
Kalibar – La Joux-Perret G100, 28,800 vibracija po satu, zaliha snage 68 sati
Drago kamenje – 24
Cijena – 2,295
Izvor – https://march-lab.com/en

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku