PREDSTAVLJAMO / NORQUAIN Uzbuđenje kao inspiracija

Inspiraciju za izradu satova NORQAIN pronalazi u uzbuđenju koje donosi istraživanje neotkrivenih putova, što se ogleda u nazivima NORQAINOVIH kolekcija – Independence, Adventure i Freedom

Osnovana 2018. godine, NORQAIN je potpuno neovisna švicarska urarska kuća u obiteljskom vlasništvu smještena u samom srcu švicarske industrije satova, u Nidau (Bienne). Inspiraciju za izradu satova NORQAIN pronalazi u uzbuđenju koje donosi istraživanje neotkrivenih puteva, što se ogleda u nazivima NORQAINOVIH kolekcija – Independence, Adventure i Freedom – koje su opremljene isključivo mehaničkim automatskim mehanizmima. Svaki sat je ručno izrađen uz bezuvjetnu pažnju posvećenu detaljima.

NORQAIN je predan razvoju inovativnih rješenja za etičku i održivu proizvodnju i prodaju satova zbog čega je dobio hvalevrijedan CO2-NEUTRAL certifikat od Swiss Climate. Dostupan diljem Europe, SAD, Japana i drugih dijelova Azije, NORQAIN ima široku mrežu maloprodajnih partnera koja se neprestano širi zahvaljujući njegovoj predanosti vrhunskoj kvaliteti, inovacijama i održivosti.

Novi modeli

Tako je i prestižan Dubai Watch Week bio je idealna prilika da NORQAIN u prisutnosti osnivača i CEO Bena Küffera, predstavi dva nova modela iz kolekcije Wild ONE – Wild ONE Gold i Wild ONE All Black. Oba modela imaju isti revolucionarni dizajn kućišta, NORTEQ® tehnologiju i kalibre Kenissi Manufacture visokih performansi.

Wild ONE Gold, koji će biti dostupan u limitiranom izdanju od 99 primjeraka, prva je verzija sata Wild ONE za koji je NORQAIN koristio zlato kao dio konstrukcije kućišta.

Povodom predstavljanja modela koji objedinjuje inovativne materijale i zlato, legenda industrije satova i NORQAIN-ov savjetnik, Jean-Claude Biver izjavio je: “Jedan od stupova NORQAIN Wild ONE je inovacija! Dodavanjem zlata prvi put u kolekciju Wild ONE, demonstriramo svestranost ove revolucionarne konstrukcije kućišta. To što je sat izrađen od NORTEQ®, gume i čvrstog 18-karatnog zlata, čini ga potpuno jedinstvenim!“

Gornji dio kućišta sata, čiji promjer iznosi 42 milimetra, izrađen je od brušenog i poliranog čvrstog 18-karatnog crvenog zlata, dok je donji dio izrađen od crnog NORTEQ®-a, inovativnog materijala kreiranog u suradnji s Jeanom-Claude Biverom isključivo za NORQAIN. Karbonsko vlakno temeljni je dio sastava ovog posebnog materijala šest puta lakšeg od čelika i tri i pol puta lakšeg od titana. Između zlata s gornje strane i NORTWQ-a s donje strane nalazi se prepoznatljivi gumeni amortizer Wild ONE kako bi luksuzni sportski sat visokih performansi bio otporan na udarce. Unutar kućišta smješten je automatski manufakturni mehanizam, NORQAIN Manufacture Calibre NN20/1 tvrtke Kenissi, sa COSC certifikatom, 27 rubina i  70-satnom rezervom snage. Kalibar radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na sat. Ljepotu mehanizma moguće je promatrati kroz safirno staklo ugrađeno na donjoj strani kućišta. Vodootpornost ovog modela iznosi do 200 metara dubine.

Poseban brojčanik

Osim vrhunskim mehanizmom i inovativnim materijalom, Wild ONE Gold osvojit će vas prije svega izgledom brojčanika. Na crnom brojčaniku s laserski izrezanim NORQAIN uzorkom nalik mandali nalaze se kazaljke i oznake sati obložene crvenim zlatom i ispunjene X1 Super-LumiNov-om®. Novi Wild ONE Gold inspiriran je bojama pustinje, a posebno svjetlom iznad dina pri izlasku sunca. Sat će biti ograničen na 99 komada i s ugraviran tekstom “FIRST EDITION, ONE of 99”, označavajući prvu zlatnu verziju modela Wild ONE. Wild ONE Gold dostupan je u dvije verzije narukvica. Sat referentog broja NNQ3000GGB1LA/B003/3W1BR.20BQ dolazi uz crni gumeni remen sa crnom preklopnom kopčom po cijeni od 11.950 eura, dok sat referentnog broja NNQ3000GGB1LA/B003/3W1BR.20GG dolazi uz crni gumeni remen s preklopnom kopčom od crvenog zlata po cijeni od 13.950 eura.

Uz WILD ONE GOLD, NORQAIN je u Dubaiju predstavio i model WILD ONE 42MM ALL BLACK. Izrađen od zaštićenog, ultra robusnog i ultra laganog materijala NORTEQ, ovo je ultimativni sportski sat visokih performansi. Kao i kod zlatne verzije ovog modela, u srcu sata smješten je automatski manufakturni mehanizam, NORQAIN Manufacture Calibre NN20/1 tvrtke Kenissi. No, za razliku od zlatne verzije, ovaj sat je u potpunosti obojen u crnu boju, od brojčanika do oznaka sati i kazaljki, koje najviše do izražaja dolaze tijekom noći, zahvaljujući luminiscentnom materijalu X1 Super-LumiNova®. Model WILD ONE 42MM ALL BLACK (ref. broj NNQ3000QBT1A/T002/3W1BR.20BQ) dostupan je uz crni gumeni remen s crnom preklopnom kopčom po cijeni od 4950 eura.

Piše

Karla Karabatić

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku