Predstavljamo nove Seiko modele iz popularnih kolekcija

Ovo su po nama najzanimljiviji Seiko modeli koje smo izabrali u zagrebačkom satnom butiku Montre

U suradnji s butikom Montre i Seikom odlučili smo prezentirati nekoliko nama zanimljivih Seiko modela koje možete naći u Montreovom butiku na Ilici u Zagrebu. Montre je inače predivno renovirao butik protekle godine što pozdravljamo i želimo im sreću. Nakon dužeg razgledanja i dosta premišljanja, odlučili smo se za jedan Seiko iz Presage kolekcije, jedan King Seiko, jedan retro Seiko te dva Prospexa koji su u zadnje vrijeme izrazito popularni. Satove smo pomno proučili i nosili i evo naših dojmova.

Arita Porcelain Presage

Presage kolekcija inače predstavlja satove koji su sinonimi za različite tipove japanskih manufaktura. Tako je Arita Porcelain kako i ime kaže omaž bogatoj tradiciji izrade porculana u Japanu u malom gradu Arita gdje se već 400 godina održava tradicionalan način izrade porculana. Ono po čemu je ovaj sat poseban jest brojčanik od porculana koji je izradio majstor zanata u Ariti Hiroyuki Hashiguchi te je na taj način u sat inkorporiran dio japanske manufakturne baštine. Sat pogoni kalibar 6R27 sa zalihom snage od 45 sati. Remen je od prekrasne teleće kože i sat je zaista udoban za nositi na bilo kakve finije događaje. Njegov brojčanik se ističe od ostalih satova i zaista je upečatljiv sa zlatno-crnim detaljima na porculanskoj podlozi. Uz lijepu priču sat je i limitiran na samo 1500 primjeraka, a prodaje se po cijeni od 2000 eura.

King Seiko SPB389

King Seiko je od 1960-ih perjanica brenda i to je sat koji je po našem mišljenju podcijenjen, pogotovo na našem tržištu. To je sat za nekoga tko se ne trudi impresionirati nego cijeni nešto što je kvalitetno, a uz to i dizajnerski besprijekorno. To je sat od uspješnih ljudi za uspješne ljude. Njegova narukvica je među boljima općenito na tržištu satova i zaista odskače od prosjeka.

Mi smo odabrali King Seiko koji ima modri brojčanik, ali inače dolaze i u crnoj te maslinastoj boji. Sat je precizan i decentan te idealan za osobu koja mora izgledati svježe i uredno. Kućište i narukvica su od nehrđajućeg čelika, a sat pogoni kalibar 6R55 koji nudi zalihu snage od čak 72 sata. Možete ga naći u Montreovom butiku po cijeni od 2100 eura.

Seiko 5 Sports Petrol Blue ‘Checker Flag

Ovaj simpatični retro sat je inspiriran ikonskim modelom iz 1969, „checkered flag“. Kao i originalni model i ovaj je u sličnoj shemi te ima identičan brojčanik s obručem na kockice koje su u sportskom stilu.

Seikova 5 sports linija je zanimljiva jer označava 5 bitnih funkcija koji svaki model iz te linije mora imati; automatski mehanizam, prikaz datuma, vodonepropusnost, pomičnu krunu, te izdržljivo kućište i narukvicu. To je na neki način Seikov all in one model.

Sat pogoni kalibar 4R36 koji ima zalihu snage od 41 sat i u sebi ima 24 draga kamena. Sat je vodonepropustan do 100 metara i stvarno je kvalitetne izrade, a sve to za možete dobiti za samo 370 eura.

 

Speedtimer Mechanical Chronograph SRQ047

Sljedeća dva modela su iz Prospex kolekcije, a prvi od dva navedena je zaista zanimljiv. Radi se o mehaničkom kronografu koji je napravljen po uzoru na dizajn iz 1972. godine. Ono što je zanimljivo oko te linije mehaničkih kronografa jest kalibar koji ih pogoni. Radi se o Seikovom najnaprednijem automatskom kronografskom mehanizmu za mehaničke satove. Kalibar 8R je potpuno napravljen „in house“ na što su naravno ponosni, a mehanizam proizvodi 28,800 vibracija na sat te u sebi ima 34 draga kamena i uz to ima i zalihu snage od 45 sati.

Ovaj sportski kronograf je zaista fin i idealan bi bio za jedrenje, golf ili slične sportove gdje biste se mogli pohvaliti ovim modelom. Po cijeni od 2700 eura također ga možete naći u butiku Montre.

Seiko Marinemaster

Posljednji od navedenih a najnoviji, budući da je ovaj sat dostupan tek siječnja ove godine u specijaliziranim buticima u svijetu. Seiko Marinemaster je ozbiljan sat, a zanimljiv je jer je prvi diver koji ima safirno staklo na poleđini tako da se može vidjeti mehanizam. A kod ovog sata se zaista ima što i vidjeti, jer ga pogoni kalibar 6L37 koji nudi 28,800 vibracija po satu i zalihu snage od 45 sati. Sat je dizajnerski osmišljen do savršenstva te su kućište i obruč kućišta dodatno brušeni kako bi se izbjeglo oštećenje pri korištenju ronilačke opreme.

Od navedenih satova ovaj je nedvojbeno najudobniji i u tome smo se svi u redakciji složili. Sat dolazi u svijetloplavoj i našoj crnoj varijanti kao i u limitiranoj bijeloj varijanti. Ono što je najbitnije za diver sat jest da je vodonepropusan do 200 metara, a ovaj ljepotan od nehrđajućeg čelika doći će vas 3400 eura.

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku