Predstavljamo novi Audemars Piguet 37mm Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon

Audemars otvara novu godinu u stilu s novim Royal Oakom sa samonavijajućim tourbillonom. Taj novi ultra tanki tourbillon kalibra 2968 je AP-ov treći projekt takvog tipa i do sada je bio rezerviran za satove promjera 41 milimetra. To se sve mijenja i nakon 5 godina mukotrpnog rada AP-ov urarski tim je uspio taj mehanizam ukomponirati u sat promjera 37 milimetara. Sam tourbillon je uspjeh za sebe, a staviti ga u manji sat je zaista impresivno.

Kućište i narukvica sata su od 18 karatnog bijelog zlata s poliranim dijamantima te satiniranim brušenim finišem. Dijamanata je čak 32 i pašu uz geometriju sata. Uz promjer od 37 milimetara kućište je tanko samo 8.1 milimetar što čini ovaj inače robustan model jako elegantnim. Vodonepropusan je do 50 metara što znači da možete biti hrabri i oprati ruke s njim, a to možemo zahvaliti safirnim kristalnim staklom s obje strane sata. Brojčanik je u tamnoplavoj boji s PVD sistemom bojanja. PVD sistem nastaje kada se crnim sprejom boja brojčanik koji se rotira i na taj način se dobije dojam magle. Indeksi na brojčaniku su od dijamanata i upotpunjuju se s kazaljkama.

Kavez u kojem se nalazi tourbilion je naravno vidljiv i daje potpuni izgled satu. Automatski mehanizam s kalibrom 2968 je tanak samo 3,4 milimetra, a safirno staklo omogućava pogled na ovaj impresivni mehanizam. Sat radi na frekvenciji od 3 herca i ima zalihu snage od 50 sati. Možete ga nabaviti kod Audemarsa po cijeni od 240,000 tisuća franaka.

OSNOVNI PODACI

Brend – Audemars Piguet

Model – Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon

Referenca – 26660BC.ZZ.1356BC.01

Dimenzije – 37 mm X 8.1 mm

Materijal kućišta – 18 karatno bijelo zlato sa 32 dijamanta na kućištu i 12 dijamanta u brojčaniku

Narukvica – 18 karatno bijelo zlato

Vodonepropusnost – 50 m / 5 bar

Mehanizam – automatski

Kalibar – 2968 kalibar s ekstra tankim tourbillonom , 21,600 vibracija po satu, zaliha snage 50 sati

Drago kamenje – 33

Cijena – 240,000 franaka Izvor – https://www.audemarspiguet.com/com/de/home.html

 

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku