Predstavljamo novi Bell & Ross BR–03 Cyber Ceramic

Bell & Ross je izbacio novi model linije BR-03 koji je inspiriran nevidljivim zrakoplovima u ovom novom i zanimljivom dizajnu.  Iako prati ostale modele linije BR-03. ovaj model se ističe svojim tamnim i neobičnim izgledom. Sat na neki način postaje potpuno vidljiv tek kada je na ruci, dok je na staklu ili na podlozi doista nepregledan, ali na ruci sve njegove karakteristike izađu na vidjelo. Također, odmiče se od tradicionalnog okruglog dizajna brojčanika i sada je malo manje specifičan i drukčiji. Možda i izgleda bolje dizajnerski, ali nismo sigurni da se neće samo utopiti u moru ostalih sličnih satova.

Brojčanik je sada u osmerokutnom izdanju unutar dvodijelnog crnog keramičkog kućišta, koje je izbrušeno dijamantnom prašinom i daje dimenziju dizajna na više razina, a svakako dimenziju dubine. Najinteresantnija je obostrana prozirna unutrašnjost sata, gdje dobivamo taj osjećaj nevidljivosti. Safirno kristalno staklo s obje strane omogućuje pogled na relativno jednostavni mehanizam. Većina komponenti je tamnosive boje sa crnim detaljima, a kazaljke sati i minuta su naravno presvučene Super Lumi Novom. Ideja da samo kazaljke svijetle u mraku dodatno naglašava poveznicu s nevidljivim avionima.

Sat pokreće automatski BL-CAL.383 mehanizam koji je presvučen matiranom crnom bojom. Mehanizam omogućava zalihu snage od 48 sati što nije previše, te ima 28,800 tisuća vibracija po satu. Zanimljivo je da mehanizam ostavlja dojam levitacije jer je povezan s kućištem na samo par točaka i izgleda poprilično krhko. Narukvica je od crne gume i jedino zanimljivo oko nje je kopča koja je presvučena PVD materijalom, što je dobar finalni detalj te zaokružuje dizajn cijelog sata. Sat je u limitiranom izdanju od 500 primjeraka te će se prodavati po cijeni od 13.600 eura. Cijena je nejasna za ono što ovaj sat nudi međutim ako ga se gleda kao modni dodatak, onda se može donekle razumjeti, ali za ljubitelje satova, teško.

OSNOVNI PODACI

Brend – Bell & Ross

Model – BR-03 Cyber Ceramic

Referenca  – BR03-CYBER-CE

Dimenzije  – 42mm X 43.7 mm

Materijal kućišta  – crna keramika

Narukvica – crna guma sa čeličnom kopčom s PVC premazom

Vodonepropustnost  – 5 bari / 50 metara

Mehanizam – Automatski

Kalibar – BR-CAL.383 Manufacture, 28,800 vibracija po satu

Rezerva snage – 48 sati

Drago kamenje – 25

Cijena – 13,600 eur

 

Piše Luka Botteri

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku