Predstavljamo novi Hermesov sat sa svilenim brojčanikom

Hermes je jedan od najvrjednijih luksuznih brendova na svijetu, a i dalje je obiteljska firma koja se trudi oko svojih proizvoda. Originalno su poznati po kožnim torbama i svilenim šalovima, međutim u zadnje vrijeme je njihova proizvodnja satova doživjela veliki rast. Visoka razina kvalitete, pristup visokosofisticiranim tehnologijama i raznim vrijednim materijalima doprinosi tome da Hermes može napraviti zanimljiv sat. Hermesova prošlost je vezana uz jahanje, konje i izradu kožnih sedla te uzdi, pa je tako i danas logo Hermesa konj koji vuče kočiju.

Ono što je zanimljivo oko novog modela jest svila koja je inkorporirana u brojčanik te je model Arceau Mon Premier Galop zapravo reinterpretacija šala koji je dizajniran od strane kineskog umjetnika Tong Rena. Motiv prikazuje konja u šarenim blagim bojama, dominantno u nijansama plave uz žutu i narančastu. Za tu priliku Hermes je iskoristio svoj 38 milimetarski brojčanik sa 82 dijamanta koji čine okvir te na neki način definiraju ovaj umjetnički rad na brojčaniku. Konj je izvezen u svili i kašmiru, ali uz to ima i drugih materijala – sedlo i neki detalji su od kože, a sunce je primjerice od emajla. Uz to su dodana dva detalja koji su izdignuti od ostatka reljefa, leptir i cvijet, te su oni ručno obojani kako bi donijeli još malo živosti u sliku.

Sat pogoni Hermes kalibar H1912 koji proizvodi Vaucher gdje Hermes ima 25 posto udjela što onda ovaj kalibar djelomično čini „in house“ kalibrom. Kalibar ima zalihu snage od 50 sati te kuca na 28,800 vibracija po satu. Remen je naravno od izvrsne Hermesove teleće kože u nebesko plavoj boji. Sat je u limitiranom izdanju od samo 24 primjerka po cijeni od 85,000 eura.

 

OSNOVNI PODACI

Brend – Hermes

Model – Arceau Mon Premier Galop

Referenca – X

Dimenzije – 38mm

Materijal kućišta – 18 k bijelo zlato, sa 82 dijamanta te anti reflektivno safirno staklo, kašmir, svila, koža te emajl

Remen – teleća koža u nebesko plavoj boji

Vodonepropusnost – 30 m / 3 bar

Mehanizam – automatski

Kalibar – Hermès H1912, 50 sati zalihe snage, 28,800 vibracija po satu

Drago kamenje – ?

Cijena – 85,000 eur

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku