Predstavljamo novi Trilobe Les Matinaux L’Heure Exquise s Mjesečevim fazama

Na našem portalu Satovi i nakit trudimo se donositi vam vijesti iz svijeta satova, ali to najčešće budu veliki brendovi poput Rolexa, Seika ili Omege, pa smo se odlučili početi ubacivati i neke manje brendove koji rade po nama zanimljive satove. Trilobe je indie proizvođač satova (nezavisna mala manufaktura) i osnovani su tek 2018. godine. No svaki model koji izbace na tržište, cijenjen je i vrlo se brzo rasproda.

Ovaj pariški brend je ove godine izbacio novu liniju L’Heure Exquise, dostupnu u tri različita brojčanika, svaki s Mjesečevim fazama. Sva tri brojčanika su od titanija i dostupni su u dvije veličine kako bi se lakše prilagodili klijenteli. Kućište sata je polirano do maksimalnog sjaja i radi dobar kontrast reljefnoj površini brojčanika koja je brušena, ali s brusnim papirom. Brojčanici su dostupni u boji pijeska, modroj boji i u modroj, ali sa crtežima zviježđa. Unutar brojčanika nalaze se tri diska i podsjećaju na kartu iz filma Pirates of the Caribbean 3, disk sa satima je na periferiji, minute su u sredini i Mjesečeve faze u centru. U opciji brojčanika sa zviježđem interesantno je kako sat izgleda u mraku kada se na satu vide samo zvijezde.

Sat pogoni Trilobeov samonavijajući mehanizam sa X-Centric kalibrom koji ima zalihu snage od 48 sati i radi na 28,800 vibracija po satu. Mehanizam je snažan jer mora okretati diskove koji su relativno teški. Remen je od aligatorske kože, a sat će se ubrzo moći nabaviti u ekskluzivnom izdanju od 100 primjeraka i vjerojatno će se čekati do 8 mjeseci na svaki sat.

Piše Luka Botteri

OSNOVNI PODACI

Brend – Trilobe

Model – Les Matinaux L’Heure Exquise

Dimenzije – 40,5mm X 9,2 mm

Materijal kućišta – titanij

Narukvica – aligatorska koža

Vodonepropusnost – 50m / 5 bar

Mehanizam – samonavijajući

Kalibar – X-centric, zaliha snage 48 sati, 28,800 vibracija po satu

Drago kamenje – 33

Cijena – na zahtjev

Izvor – https://trilobe.com/

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku