Prvi TAG-ov Monaco s manufakturnim kalibrom

Novo izdanje legendarnog TAG Heurovog automobilističkog kronografa Monaco prvo je u njegovoj pedeset godina dugoj povijesti koje pokreće manufakturni mehanizam. Naime, srce novog modela TAG Heuer Monaco 02 ref.

CBL2111.FC6453 je manufakturni automatski kalibar TAG Heuer Automatic Calibre Heure 02 Manufacture s 33 rubina, 80-satnom rezervom snage, frekvencijom od 28.800 vibracija na sat i funkcijama sati, minuta, malih sekundi, datuma i kronografa.

Prepoznatljivo četvrtasto kućište promjera 39 milimetara, koje je s obje strane prekriveno safirnim staklom i vodootporno je do 100 metara, moralo je biti prepravljeno iznutra kako bi manufakturni kalibar stao u njega.

Modri brojčanik upečatljivog Monacovog stila sa dva srebrna četvrtasta podbrojčanika kronografa na 3 i 9 sat dobio je podbrojčanik malih sekundi iznad prozorčića datuma na 6 sati. Crveni detalji na brojčaniku pridonose sportskoj estetici sata.

TAG Heuer Monaco 02 ref. CBL2111.FC6453 dolazi na modrom remenu od aligatorske kože, a dostupan je po cijeni od 6.000 eura.