Raymond Weil Millesime Automatic Small Seconds – iznenađenje godine

Jedno od najvećih iznenađenja godine u urarskom svijetu je nagrada za najbolji sat po cijeni ispod 2000 franaka koju je dobio brend Raymond Weil za sat Millesime Automatic Small Seconds. Zanimljivo je kako je urarska kuća koja nije poznata po inspirativnim dizajnima I uzbudljivim satovima dobila tu nagradu pored Seika ili Nomosa. Misao vodilja stvaranja ovog sata je bila odati počast urarstvu i jednostavnom dizajnu. Od delikatnog slaganja mehaničkog samonavijajućeg mehanizma pa do završnih detalja, svaka komponenta je napravljena sa stilom i preciznošću.

 

Sat odiše klasičnom elegancijom, kućište je dijametra 39,5 milimetara od nehrđajućeg čelika, sa sivim kožnim remenom na koji je izvezeno stilizirano slovo W. Krunica sata je zakošena i polirana tako da daje dodatnu teksturu i kontrast satu koji je također glatko poliran. Brojčanik je postavljen ispod vintage safirnog stakla koje je usavršeno do zadnjeg detalja. Kazaljke su u srebrnim tonovima te su presvučene s Super-LumiNovom kako bi bile vidljive u svim vremenskim uvjetima.

Millesime Automatic Small Seconds pokreće automatski mehanizam RW4251 koji radi na 4 Herza ili 28,800 vibracija po satu. Sat u maloprodaji košta oko 1895 franaka te se i cijenom ističe među konkurencijom.

OSNOVNI PODACI

Brend  – Raymond Weil

Model – Millesime Automatic Small Seconds

Referenca  – 2930-STC-6500

Dimenzije  – 39,5 milimetara

Materijal kućišta  – Nehrđajući čelik

Materijal remena  – teleća koža

Vodonepropusnost   –  5 bar, 50 metara

Mehanizam  – Automatski samonavijajući

Kalibar – RW4251, 28,800 vibracija po satu

Rezerva snage – 38 sati

Cijena – 1895 CHF

Izvor – https://www.raymond-weil.com/en/product/2930-stc-65001/?v=rwrow

 

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku