RAZGOVOR | Povećavamo proizvodnju da bismo mogli odgovoriti potražnji

Sa CEO-om Zenitha Julienom Tornareom razgovarali smo o najnovijim modelima iz kolekcije Chronomaster, ali i drugim novitetima koji nas ove godine još očekuju.

Razgovarala Mila Bulimbašić

S Julienom Tornareom, CEO-om Zenitha, razgovarala sam za Satove i nakit prije dvije godine, u jeku epidemije, koja je u tom trenutku prijetila pokopati industriju luksuza, pa tako i satnu industriju. Danas, nakon dvije godine u trenutku kada svijet nakon pandemije potresaju ratna kriza i inflacija, satna je industrija ponovno na jednom od svojih vrhunaca. Stoga je ovaj razgovor sa simpatičnim Ženevljaninom protekao u puno optimističnijem tonu.

Za one koji ne znaju kažimo da je Julien Tornare rođen 1972. godine u Ženevi, a na čelu Zenitha nije se našao slučajno, tamo je stigao nakon što je započeo karijeru u Raymond Weilu i potom proveo čak sedamnaest godina u Vacheron Constantinu. U Zenith je stigao 2017. godine, i otada radi na svojevrsnom pomlađivanju brenda čija povijest seže u devetnaesto stoljeće.

Razgovor smo logično započeli osvrtom na ovogodišnji Watches&Wonders na kojem je sudjelovao i Zenith.

Vrlo smo sretni s ovogodišnjim Watches&Wonders, imali smo stotine posjetitelja i sastanaka s predstavnicima medija, što je sve skupa značilo jednim vrlo uspješnim tjednom za Zenith. Bilo nam je vrlo važno predstaviti novo lice našeg branda, koje se jako razlikuje od onoga koje su mediji i klijenti mogli vidjeti na posljednjem Baselwordu koji se održao uživo 2019. godine. Cjelokupnom dojmu uvelike je doprinijela i ekipa koja je osmislila naš stand kao i izložbu Master of Chronographs.

Vaš ovogodišnji nastup na Watches&Wonders bio je u potpunosti u znaku Chronomastera. Kako i zašto ste se odlučili za nove modele Chronomaster Open i Chronomaster Sport koje smo imali prilike uživo vidjeti u Ženevi?

Iznimno smo ponosni na dva najnovija izdanja u kolekciji Chronomaster koja smo predstavili upravo na Wathches&Wonders, a to su kao što ste spomenuli Chronomaster Open i Chronomaster Sport. Kao odgovor na golemu potražnju za ružičastim zlatom, vrlo sam sretan što možemo predstaviti novi model Chronomaster Sport od ružičastog zlata, dvobojan, čeličan i zlatan te Chronomaster Open od čelika i od ružičastog zlata. Oba modela savršeno predstavljaju Zenithovu potragu za stalnom inovativnošću, preciznošću i izvedbom pod motom 10 th of a second. Odlučili smo se za ružičasto, a ne žuto zlato i stoga što upravo takve modele možemo puno češće pronaći u Zenithovu naslijeđu, a to nam je iznimno važno.

Najavili ste kako ove godine od Zenitha možemo očekivati konstatno nešto novo, pa možete li nam konkretno kazati što nam to Zenith još priprema?

Imate pravo, dogovorili smo novu strategiju prema kojoj ćemo osim na velikim događanjima poput LVMH Week i Watches&Wonders predstavljati naše novitete i tijekom godine. Stoga evo ekskluzivne najave kako u tjednima koji su pred nama možete očekivati novitete iz kolekcije…

Cijeli članak pročitajte u novom broju Satova i nakita!

Najnovniji broj Satova i nakita potražite na kioscima ili naručite na linku uz besplatnu dostavu.