RAZGOVOR | MICHAEL BENAVENTE: Povijest je Bulovi sve!

Razgovarala Mila Bulimbašić

Godine 1875., baš kad je Amerika ulazila u svoje zlatno doba industrije i napretka, Joseph Bulova otvorio je malu trgovinu u središtu New Yorka, započevši tako svoju cjeloživotnu misiju: izradu satova vrhunske kvalitete. Uz težnju za savršenstvom, učinkovitošću i preciznošću, kvalitetna izrada postala je temelj na kojem je Joseph Bulova izgradio svoj brend. Danas je Bulova vođena istim temeljnim principima izrade, inovacije i tehnologije koji su vodili njezinog vizionarskog osnivača prije gotovo 150 godina. Ekskluzivno za Satove i nakit razgovarala sam sa izvršnim direktorom Bulove, Michaelom Benaventeom, koji se ovoj urarskoj kući pridružio 2015. godine.

Započela bih razgovor jednim možda malo neobičnim pitanjem – koliko Bulovi znači New York?

NYC puno znači Bulovi kao jedini grad koji ovaj brend poznaje kao svoj dom. Uskoro ćemo proslaviti našu 150. godišnjicu neprekidnog rada ovdje u New Yorku. Duh, energiju i stav crpimo iz ovoga grada.

– A koliko joj znači Citizen, odnosno Japan?

Citizen i Japan iznimno su važni jer kada je Citizen kupio Bulovu, Bulova se vratila svojim korijenima izrade satova s ​​fokusom na kvalitetu i izvrsnost!

– Idemo dalje: koliko je Bulovi važna njezina bogata baština, odnosno koliko inspiracije crpite iz svoje bogate povijesti?

Povijest je Bulovi sve. Najvažnija imovina našeg brenda jest upravo njegova bogata povijest, arhiva i muzej. Inspiraciju crpimo iz naše prošlosti koja nam pomaže da gledamo naprijed i da imamo hrabrosti za odvažne dizajne i priče.

– Koje biste modele izdvojili iz arhivske kolekcije Bulova i zašto upravo te?

Teško pitanje, ali nakon dugog razmišljanja morao bih reći Lunar Pilot. Lunar Pilot ima sve elemente fantastične priče. Misterij je zašto je uopće završio u svemiru kada je Omega Speedmaster bio službeni sat Apolla te zašto naš brend ne bi otkrio činjenicu da je taj sat bio na Mjesecu više od 40 godina te da je sat koji sjajno izgleda, pristupačan je i cijenjen zbog…Cijeli članak pročitajte u novom broju Satova i nakita!

Najnoviji broj Satova i nakita potražite na bolje opskrbljenim kioscima ili ga naručite kod nas u redakciji na linku