Recenzija | Black Bay Fifty-Eight Navy Blue – izvanredni Tudor za sve prilike

Uredništvo Satova i nakita prije za ovaj je broj testiralo najnoviji Tudorov model Black Bay Fifty-Eight Navy Blue i evo kakva je naša ocjena

Tudor je ove godine, nakon što je ožujku 2018. izašao s originalnim 41-milimetarskim modelom – novim Black Bay Fifty-Eightom, predstavio novi model Navy Blue. Boja nove reference 79030B izravno je povezana s modrim brojčanikom i obručem na tzv. Blue Snowflake Tudorovim Submarinerima iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća.


Osvajanje Grand Prixa

Uredništvo Satova i nakita nekoliko ga je dana imalo prilike nositi na ruci i ono što slijedi jest naše iskustvo s novim, popularnim Tudorovim modelom. Ali prije nego što vam ispričamo naše dojmove nakon nošenja Navy Bluea, vratimo se na početke ovoga modela u 2013. godinu.
Upravo je te godine Tudor predstavio nove modele sjajnoj sportskog sata iz početka ovoga stoljeća, ronilačkog modela Black Bay, koji je te iste godine osvojio ženevski Grand Prix u kategoriji najboljeg obnovljenog sata. Tijekom idućih sedam godina, Black Bay je s nekoliko 41-milimetarskih modela s ETA-inim mehanizmom narastao na cijelu kolekciju sastavljenu od brojnih inačica izvornog dizajna te posebnih modela poput kronografa i GMT-a.

Pročitajte članak: Satovi godine | Nagrada za izazov – Tudor Black Bay Fifty-Eight Navy Blue

I nakon iznimno popularnog Black Bay Fifty-Eighta iz 2018. godine sa crnim brojčanikom i pozlaćenim detaljima koji je na ruci davao dojam vintage Submarinera, ove virusne godine stigao je Navy Blue.
Boja nove reference 79030B izravno je povezana s modrim brojčanikom i obručem na tzv. Blue Snowflake Tudorovim Submarinerima iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Novi je model zadržao kućište širine 39 milimetara i debljine 11,9 milimetara (uključujući kupolasto safirno staklo) te dužine 47 milimetara od jednog do drugog prihvata remena. Vodootpornost je do 200 metara, zahvaljujući visokokvalitetnoj krunici, a širina prihvata remena je 20 milimetara. Zapravo je identičan prethodnoj izvedbi, samo što je modre boje.

Ulomak teksta iz 32. broja časopisa Satovi i nakit.

Novi broj časopisa Satovi i nakit potražite na svim kioscima ili ga naručite na linku Časopis.