RECENZIJA | Chronograph 1844 – sat za svaki dan

Suradnik Satova i nakita Roko Botteri za ovaj je broj nosio model Chronograph 1844 danskog brenda About Vintage i evo što je zaključio

Kad kažemo „vintage“, ne pomislimo na jednostavno, praktično, stilizirano i moderno već staromodno, ali lijepo, bogato i elegantno. S navedenim pojmovima na umu možemo li otići korak dalje i sve ih spojiti u nešto novo?

Danski brend satova About Vintage napravio je upravo to. About Vintage osnovali su 2013. godine Thomas Gyvelgaard Andersen i Sebastian Skov Regesernudi ponudivši u svojim satovima spoj klasične estetike i suvremenih komponenti.

Posveta kronografu

U mnogim recenzijama njihovi satovi zaslužili su epitet „affordable luxury“ zbog svoje cjenovne pristupačnosti – niti jedan model ne košta preko 5000 kuna.

Kako bismo vas bolje upoznali s brendom About Vintage odabrali smo njihov najpopularniji model Chronograph 1844. Upravo godine 1844. kronograf je ažuriran kako bi uključio značajku ponovnog postavljanja, što je omogućilo uzastopna mjerenja. U to ime je About Vintage dizajnirao brojčanik svog sata brojevima i preciznim linijama kako bi osigurao da svako mjerenje vremena i resetiranje bude na mjestu.

Brojčanik sata je detaljan i originalan; pokraj brojeva 12 i 6  nalaze se pomoćni brojčanici koji su lijepo usklađeni sa oznakom datuma uz broj 3 i nazivom modela s potpisom dvojice osnivača – „Skov Andersen“ pokraj broja 9.

Pročitajte više u novom broju časopisa Satovi i nakit

Naručite časopis