Rekordni 29. Ženevski salon satova priveden kraju

U četvrtak 17. siječnja 2019. u večernjim satima vrata je zatvorilo 29. izdanje prestižnog Ženevskog salona satova (Salon International de la Haute Horlogerie).

Ovogodišnji SIHH pohodilo je rekordnih 23.000 posjetitelja, što je 15 posto više u odnosu na prošlu godinu, od čega je 1.400 novinara iz cijelog svijeta te 3.000 ljubitelja satova na danu otvorenom za javnost. SIHH-ove digitalne platforme također su polučile veliki uspjeh – „hashtag“ #SIHH2019 podijeljen je u 380.000 postova na web stranicama, blogovima i webzinima pa se procjenjuje da je objave vidjelo više od 260 milijuna ljudi diljem svijeta. Ove godine SIHH je posebno popularan bio u Kini, a izazvao je i veliki interes „milennialsa“.

Što se tiče trendova u urarstvu za 2019., na SIHH-u se ove godine iskristalizirala popularnost kolekcionarskih primjeraka, živih boja, poglavito plave i zelene, umjetnički dizajniranih brojčanika, novih slitina zasnovanih na ugljičnim vlaknima i recikliranom titaniju te modela s komplikacijom Mjesečevih mijena. Ženski satovi dobili su novi dizajn i nove mehanizme, a ukrašavanje dragim kamenjem i dalje je traženo.

Ove godine program SIHH-a bio je ispunjen prezentacijama i raspravama uživo, pohodile su ga brojne zvijezde poput Piercea Brosnana i Amande Seyfried, a kao pun pogodak pokazao se LAB – poseban odjel na kojem su brendovi izlagali svoje inovacije.

Ništa manje ne očekujemo ni od sljedećeg, jubilarnog 30. Ženevskog salona, koji će se održavati od 26. do 29. travnja sljedeće godine. Mi ćemo kao i svake godine biti tamo, a vi nas pratite na našoj web stranici www.satoviinakit.hr i Facebook profilu Satovi i nakit.

Izvor: SIHH

Foto: © SIHH 2019