Richard Mille predstavlja tourbillon inspiriran samurajima

Richard Mille odaje počast japanskoj kulturi sa svojim novim modelom RM 47 Tourbillon. Četiri godine intenzivnog razmišljanja i rada su bile potrebne da ovaj model ugleda svjetlo dana.

RM 47 Tourbillon je nastao kao plod prijateljskog razgovora Richarda Millea i svjetskog prvaka Formule 1 i prijatelja brenda Fernanda Alonsa, inače strastvenog entuzijasta japanske tradicionalne umjetnosti i samurajskih principa.

Stoga novi model odiše japanskom kulturom i obilježjima klana Asano, obitelji koja simbolizira duh bushidoa. Znak njihovog klana, dva prekrižena sokolova pera, nalazi se na tourbillonu, na šest sati. Krunica je izrađena od titanija, Carbona TPT® i poliranog 3N žutog zlata. Na njoj se nalazi japanski javorov list, simbol godišnjih doba, gracioznosti, ljepote i prolaznosti života.

Ovo urarsko remek djelo je u potpunosti ručno gravirao Pierre-Alain Lozeron, a potom ga je oslikala njegova supruga Valérie Lozeron. RM 47 Tourbillon će biti dostupan u limitiranom izdanju od 75 komada po cijeni od 949.899,00 eura.

Za više novosti iz svijeta satova, kupite novi Katalog satova 2022.