ROLEX | Oyster Perpetual Cosmograph Daytona – Ikona koja prkosi vremenu

Amblematični stil i tehnička izvedba modela Cosmograph Daytona učvrstili su njegov status ikone daleko izvan staza automobilskih utrka. Kako bi obilježili 60. godišnjicu sata, Rolex je osigurao da legenda živi osvježenjem čitave linije –doradom visoke preciznosti koja uključuje kućište i lice sata, kao i mehanizam.

Redizajnirani Cosmograph Daytona sada predstavlja još veći vizualni sklad i modernije držanje. Grafika brojčanika ima novi balans. Graciozne linije svjetla elegantno se odbijaju od nogice i stranice redizajniranog središnjeg kućišta. Na verzijama s prstenom Cerachrom, prsten je obrubljen istim metalom kao i središnje kućište.

Novi Mehanizam 4131 uključuje Chronergy escapement, amortizere Paraflex i novi oscilirajući uteg s optimiziranim kugličnim ležajem. Ovaj kalibar predstavlja novu estetiku za brend: ukras Rolex Côtes de Genève i izrezani oscilirajući uteg. Na verziji u platini 950, oscilirajući uteg izrađen je u 18-karatnom žutom zlatu i vidljiv je nositelju kroz prozirnu stražnju stranu kućišta – prvi put u kolekciji Oyster Perpetual. Kroz ove brojne prilagodbe i evolucije, Cosmograph Daytona podsjetnik je da je potraga za…Cijeli članak pročitajte u novom broju Satova i nakita!

Najnoviji broj Satova i nakita potražite na bolje opskrbljenim kioscima ili ga naručite kod nas u redakciji na linku