Rolex Oyster Perpetual Day-Date Predsjednički sat

POVIJEST

Prilikom svog predstavljanja 1956., Day-Date bio je značajna inovacija, bivajući prvim kalendarskim ručnim satom koji uz datum prikazuje dan u tjednu u potpunosti ispisan u prozoru na brojčaniku, što je u to vrijeme bio tehnički podvig. Day-Date se izrađuje samo u plemenitim metalima, 18-karatno žuto, bijelo ili Everose zlato, ili platina 950.

Oyster Perpetual Day-Date 36

“PREDSJEDNIČKI” SAT

Nošen od strane svjetskih političkih figura i vizionara, Day-Date je iznimno prepoznatljiv, posebno zahvaljujući amblemskoj narukvici President, čije je evokativno ime, zajedno s eminentnim osobama koje su ga nosile, osiguralo da model Day-Date postane poznat kao ‘predsjednički sat’.

NARUKVICA PRESIDENT
Izrađena 1956. posebno za predstavljanje modela Day-Date, elegantna i impozantna narukvica President svojstvena je položaju sata. Iznimno prepoznatljiva, ova čvrsta narukvica u 18-karatnom zlatu ili platini 950, s tri polukružna članka pruža potpunu pouzdanost i udobnost.

Narukvica President opremljena je skrivenom kopčom Crownclasp, koja se otvara s istaknutom krunom Rolex, završni estetski i funkcionalni dodatak ovoj narukvici.

President bracelet with crownclasp – Day-Date 40

Uključuje keramičke umetke unutar članaka kako bi se unaprijedila fleksibilnost i trajnost. Skriveni sustav pričvršćivanja na narukvici osigurava besprijekoran vizualni kontinuitet između narukvice u kućišta.

KALIBAR PERPETUAL 3255

Modeli Day-Date 36 i Day-Date 40 opremljeni su kalibrom 3255, samonavijajućim mehaničkim mehanizmom koje je u potpunosti razvio i proizveo Rolex. Kao savršena demonstracija tehnologije, ovaj mehanizam nosi brojne patente. Nudi izvanredne performanse u pogledu preciznosti, rezerve snage, otpornosti na udarce i magnetska polja, praktičnosti i pouzdanosti. Zahvaljujući svojoj arhitekturi i vrhunskoj
učinkovitosti, rezerva snage ovog mehanizma proteže se na približno 70 sati.

Istražite ovu ekskluzivnu liniju satova Rolex Day-Date u butiku Mamić 1970 u centru Zagreba u Ulici Frane Petrića 7.

www.mamic.hr
www.rolex.com