Rolex, Patek Philippe, Chanel, Chopard i Tudor napustili Baselworld

Čini se da nastojanja organizatora tradicionalnog i najvećeg sajma satova na svijetu, Baselworlda da spase svoju manifestaciju nisu urodila plodom pa je nakon najnovije vijesti posve jasno da je Baselworld bivši sajam.

Nakon brojnih otkaza slavnih brendova koji su godinama nosili Baselworld jučer je stiglo zajedničko priopćenje kojim su Rolex, Patek Philippe, Chanel, Chopard i Tudor objavili da i oni odlaze s ovog sajma.

Navodno je do razlaza došlo zbog loše komunikacije između sajma i brendova s kojima nije dogovoren ni novi termin održavanja Baselworlda u siječnju 2021. godine.

Stoga će se ovih pet brendova vjerojatno pridružiti sljedećem Watches and Wonders, odnosno bivšem SIHH-u koji bi se trebao održati u travnju 2021. godine u Ženevi.

Reakcija Basela na ovo otkazivanje nije bila nimalo ljubazna pa su tako napokon bez rukavica odgovorili brendovima kako su oni vrlo dobro znali za pomicanje termina te da je sve napravljeno u dogovoru s njima.

Kakogod završila nesretna baselska priča, sve je jasnije da je virusna kriza samo dokrajčila već načeto tržište satova te da je pitanje hoće li se ono ovoga puta ikako oporaviti.

Mi ćemo to svakako pratiti, a vi pratite nas.