Rolex proslavio 40 godina kao službeni mjeritelj vremena na US Openu

Otvoreno prvenstvo SAD-a (US Open) u golfu vratio se u povijesni golf klub Winged Foot u Mamaronecku u New Yorku od 17. do 20. rujna. Upravo će se na toj lokaciji obilježiti 40 godina Rolexa kao službenog mjeritelja vremena na ovom natjecanju, kako navodi priopćenje za medije iz Rolexa.

Veza između Rolexa i golfa traje već dugih pedeset godina. Partnerstvo je osnovano pionirskim sporazumom 1967. godine kada je Arnold Palmer, kojem su se pridružili njegovi veliki prijatelji i suparnici Jack Nicklaus i Gary Player – Velika trojka, postao prvi golf testimonee Rolexa.

Neki od najpoznatijih Rolexovih testimonee su:

Phil Mickelson, kojemu je ovo dvadesetdeveti nastup na ovom natjecanju – ako pobijedi, postat će šesti čovjek koji je osvojio sve četiri velike nagrade.

Tiger Woods, najuspješniji golfer svoje generacije, osvojio je petnaest glavnih naslova od 1997., uključujući i US Open tri puta (2000, 2002, 2008).

Još jedan Rolex testimonee je Jon Rahm, trenutno drugi najbolji svjetski golfer.

Ostali Rolex Testimonees koji se natječu na ovogodišnjem US Openu i koji su osvajali velike nagrade, uključuju Australce Jason Daya i Adama Scotta, prvaka 2015. Jordan Spieth, te Justina Thomasa koji je uživao u iznimnoj sezoni 2020. godine s tri pobjede na PGA Tours.

Foto/izvor: Rolex

Želite biti u tijeku s novostima i zbivanjima iz svijeta satova i nakita? Pretplatite se na časopis Satovi i nakit!