Seiko & MSF | Suradnja koja utjelovljuje duh pionira budućnosti

Svaka sekunda je važna. Medicinsku pomoć koju pružaju liječnici iz organizacije “Doctors Without Borders” spašava živote u kriznim i ratom razorenim područjima.  Oni misle i rade bez granica. U čast njihovom  požrtvovnom radu Seiko predstavlja svoj novi model  iz kolekcije Astron.

Liječnici bez granica

Humanitarna organizacija “Doctors Without Borders” osnovana je u Francuskoj 1971. godine pod imenom Médecins Sans Frontières (MSF) s misijom da pruža hitnu pomoć u kriznim i ratom razorenim područjima. Kroz naredne godine pristaše diljem svijeta su osnovali vlastita udruženja organizacije.  Danas su deseci tisuća humanitarnih radnika uključeni  u više od 70 zemalja. Unutar mreže, udruge članice su se udružile u pet “operativnih centara”, u kojima donose zajedničke projektne odluke, šalju kvalificirano osoblje u svoje programe i zajednički ih financiraju.

Seikov novitet odaje priznanje neumornim liječnicima

Seiko i “Doctors Without Borders” dijele jednake vrijednosti, što ih je dovelo i do zajedničke suradnje. Naime, Seiko je upravo lansirao novi model SSH133J1  iz kolekcije Astron u bojama organizacije. Simbolična crvena boja Liječnika bez granica ističe bijelo-srebrni brojčanik i daje satu jasan i moderan izgled. Kućište je izrađeno od titana, dok je bijeli okvir kućišta izrađen od keramike koju karakterizira iznimna otpornost na ogrebotine. U srcu novog Astrona kuca kalibar 5×53. Funkcije koje ovaj sat pruža su sljedeće: perpetual kalendar do 28. veljače 2100. godine, prikaz prijema signala, funkcija svjetskog vremena (39 vremenskih zona), funkcija automatskog računanja vremena, druga vremenska zona s 12-satnim prikazom i AM/PM indikatorom, funkcija štednje energije. Uz točnost atomskog sata i automatsko podešavanje vremena i vremenske zone kontrolirano GPS-om, Astron SSH133J1 idealan je sat za neograničenu upotrebu diljem svijeta.

Astron prvi put predstavlja svoj silikonski remen

Model je opremljen dvobojnim silikonskim remenom – prvim koji je upotrijebio Astron. Ovaj remen također je inspiriran bijelom i crvenom bojom međunarodne, humanitarne i nevladine organizacije “Doctors Without Borders”. Na poleđini kućišta ispisano je “IN SUPPORT OF MEDECINS SANS FRONTIERES”, što označava Seikovo partnerstvo s humanitarnom organizacijom. Natpis “LIMITED EDITION” i pojedinačni broj kućišta sata, ograničenog na 800 komada, također su ugravirani na poklopcu kućišta. U znak sjećanja na suradnju, sat je predstavljen u posebnoj crveno-bijeloj kutiji inspiriranoj bojama “Doctors Without Borders”.

Preporučena MPC: 3.000,00€

Najnoviji broj Satova i nakita potražite na kioscima ili naručite na linku uz besplatnu dostavu