Seikov sportski sat za legendarnu gitaru

Japanski satni gigant Seiko predstavio je novu verziju svog popularnog modela Seiko 5 Sports posvećenu legendarnoj gitari „Red Special“ cijenjenog Queenovog gitarista Briana Maya. Gitaru, koja je poznata po svom jedinstvenom zvuku, May je ručno od probranog antiknog drva izradio sa svojim ocem ranih šezdesetih prošlog stoljeća.

Sat Seiko 5 Sports Brian May Limited Edition SRPE83K1 ima okruglo kućište promjera 42,5 milimetara i visine 13,4 milimetra, izrađeno od nehrđajućeg čelika i s obje strane prekriveno hardlex kristalom. Vodootporno je do 100 metara.

Najdojmljiviji detalj sata je brojčanik inspiriran spomenutom gitarom pa tako pogled privlače crna i crvena boja i uzorak koji podsjeća na drvo.

Sat pokreće manufakturni automatski kalibar 4R36 s 24 rubina, 41-satnom rezervom snage, frekvencijom od 21.600 vibracija na sat i funkcijama sati, minuta, sekundi, datuma i dana u tjednu.

Seiko 5 Sports Brian May Limited Edition SRPE83K1 ima crni remen izrađen od najlona, dolazi u posebnoj „gitarskoj“ kutiji, a dostupan je u ograničenoj seriji od 9.000 primjeraka.

Cijena sata je 560 eura.

Više informacija potražite na poveznici http://montre.hr/kolekcije/seiko/seiko-5-sports/seiko-5-sports-brian-may-limited-edition-srpe83k1/.

Želite biti u tijeku s novostima i zbivanjima iz svijeta satova i nakita? Pretplatite se na časopis Satovi i nakit!