Seikova kolekcija Sharp Edged nadograđena s novim dizajnom i automatskim mehanizmom

Predstavljena 2020. godine, Seiko Presage Sharp Edged serija satova brzo je stekla reputaciju zbog svoje uglate siluete, brojčanika s prepoznatljivim uzorkom te kazaljki i indeksa koji reflektiraju svjetlost, a istovremeno poboljšavaju čitljivost. Otkrivajući snažan izraz japanske umjetnosti i estetike, u kombinaciji s najsuvremenijom mehaničkom izradom satova, kolekcija je demonstrirala Seikove ekspanzivne vještine i napredne tehnike proizvodnje. Danas se novi automatski mehanizam s trodnevnom rezervom snage te novim dizajnom pridružuje kolekciji Sharp Edged.

Novi “Open Heart” mehanizam s tri dana rezerve snage

Novi mehanizam serije 6R debitira s najnovijim satovima iz Sharp Edged kolekcije. S novim kalibrom 6R5J, najnovije kreacije mogu se pohvaliti povećanom rezervom snage od puna tri dana kada su potpuno navijeni. Automatski mehanizam od 21.600 vph osim prikaza sati, minuta i sekundi, ima i pomoćni brojčanik na poziciji od 6 sati koji služio kao indikator 24-satnog vremana. Privlačan “Open Heart” izrez na poziciji 9 sati pokazuje prepoznatljivi uzorak asanoha (lista konoplje) koji odgovara istom uzorku vidljivom na površini brojčanika. Kroz ovaj
otvor može se vidjeti i uživati u radu nemirnice ovog mehanizma. Kao priznanje za nadograđenu 72-satnu rezervu snage, na brojčaniku svakog sata piše “Automatic 3 days”. Puni opseg kalibra 6R5J, uključujući i njegov automat za navijanje (zamašnjak) zlatne boje, također je vidljiv kroz proziran poklopac kućišta.

Serija Sharp Edged nadograđena s novim dizajnom

Poboljšanja nisu ograničena samo u unutrašnjosti. Dvostruko zakrivljeno safirno staklo prvi put se pojavljuje u Sharp Edged kolekciji, dajući novim modelima satova tanak izgled na zapešću. Zahvaljujući novom staklu, brojčanici izgledaju bliže i živopisnije i poboljšavaju čitljivost dok prikazuju istaknutu strukuru brojčanika i izloženu nemirnicu. Kao i svaki sat iz serije Sharp Edged, brojčanici dviju novih kreacija nose asanoha uzorak. Ovaj osebujni motiv pojavljuje se na japanskom tekstilu od razdoblja Heian prije više od 1000 godina te se tradicionalno povezuje sa željom za rastom i uspjehom. Sastavljen od više slojeva, svaki trodimenzionalni brojčanik oživljava urezivanjem, gradacijom boja i kružnim premazom na gornjem sloju, stvarajući bogatu teksturu. A brojčanik svakog sata prožet je tradicionalnom japanskom bojom. Svijetli se zove “shironeri” i podsjeća na nebijeljenu bijelu svilu, a tamni brojčanik je “aitetsu”, odnosno indigo željezo.

Novi satovi imaju poboljšani dizajn oznaka sata i kazaljke za sekunde. Oznake su oštrije i usmjerene prema središtu brojčanika, dok kazaljka za sekunde, koja je blago zakrivljena prema dolje prema oznakama, ima naglašeniju i uglatiju protutežu sa šiljastim završetkom. Zahvaljujući novom dizajnu, ovi bitni elementi sučelja savršeno su usklađeni s asanoha uzorkom. Najnovije kreacije iz serije Presage Sharp Edged bit će dostupne od lipnja 2023. po cijeni od 1300 eura u Seiko buticima i kod odabranih maloprodajnih partnera diljem svijeta.

Press

Najnoviji broj Satova i nakita potražite na kioscima ili naručite na linku uz besplatnu dostavu