SURADNJE | SEIKO & HONDA

Jedan od najproizvođenijih motocikala u povijesti inspirirao je dizajn novih Seikovih modela iz Seiko 5 Sports kolekcije – Super Cub Limited Edition SRPJ49 i SRPJ75. Obilježja Hondinog motocikla, koji je prvi put predstavljen 1958. godine, ogledaju se u pomno usklađenim detaljima na gotovo svim dijelovima sata, od remena do indeksa na brojčaniku.

Jednostavan i čist dizajn

Dok je Honda od 1958. do 2017. godine proizvela više od 100 milijuna primjeraka motocikla Super Cub, istoimeni sat koji mu odaje počast bit će proizveden u limitiranom izdanju od 6000 komada, odnosno 5000 komada u crnoj verziji. Jednostavan i čist Hondin dizajn Seiko je uspješno prenio na svoje nove modele. Izgled prednjeg dijela motocikla preslikan je na brojčaniku. Bijele oznake sati okruglog oblika predstavljaju prednja svjetla, a narančaste oznake sati  žmigavce. Preostale oznake sati su kvadratnog oblika. Radi postizanja visoke čitljivosti kazaljke, koje su zadržale izgled karakterističan za kolekciju, i oznake sati premazane su s materijalom LumiBrite.

Jednosmjerni rotirajući obruč nalazi se na kućištu čiji promjer iznosi 42,5 milimetara. Unutar kućišta od nehrđajućeg čelika smješten je automatski mehanizam 4R36 sa 24 rubina, 41-satnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, stop sekundi, prikazom dana i datuma.  Remen izrađen od najlona sadrži loga Super Cuba i Honde. Ekskluzivnost modela proizvedenih u limitiranom izdanju odaje stražnja strana kućišta na kojoj se nalazi amblem Super Cub, uz oznaku “LIMITED EDITION” i serijski broj.

Dok je zelena verzija novog Seikovog modela već sada dostupna u limitiranom izdanju od 6000 komada po cijeni od 410 EURA, crni model SRPJ75 će tek biti u prodaji od veljače 2023. godine u limitiranom izdanju od 5000 komada po cijeni od 450 EURA. Satovi dolaze u posebnim kutijama sa Super Cub logom.

Cijeli članak pročitajte u novom broju Satova i nakita!

Najnoviji broj Satova i nakita potražite na kioscima ili naručite na linku uz besplatnu dostavu.