Sve što ste željeli znati o Citizenu

U ovome broju predstavljamo inovativni satni brend Citizen, njegove najzanimljivije modele te slavne osobe vole Citizen satove

Piše Oliver Bogdan

Valja početi od početka, pa kazati kako je Citizen Watch Co., Ltd. osnovan 1918. godine i ima dugu i uglednu povijest u izradi satova. Tvrtka je stekla svjetsku popularnost i priznanje zbog kvalitete i preciznosti svojih proizvoda.

Eco-Drive tehnologija
Citizen je poznat po svojoj revolucionarnoj Eco-Drive tehnologiji. Eco-Drive satovi koriste svjetlost kao izvor energije, bilo iz prirodne sunčeve svjetlosti ili umjetne svjetlosti, kako bi napajali bateriju. Ova tehnologija eliminira potrebu za redovitom izmjenom baterija.
Citizen je bio pionir u mnogim inovacijama, uključujući prvi sat s radijski kontroliranim točnim vremenom, poznat kao Atomic Timekeeping. Također su razvili satove s funkcijama kao što su satovi za ronjenje, pilotiranje i više.
Citizen satovi dolaze u različitim stilovima i dizajnu, od klasičnih i elegantnih modela do sportskih i tehničkih satova. Nude širok raspon izbora za različite ukuse. Citizen ima različite kolekcije satova, uključujući Eco-Drive liniju, Promaster kolekciju sportskih satova, Signature Collection za luksuzne modele i mnoge druge. Citizen je posvećen održivosti i odgovornom poslovanju. Njihovi Eco-Drive satovi smanjuju potrošnju baterija i smanjuju ekološki otisak. Citizen nudi širok raspon cijena, od pristupačnih modela do luksuznih satova, čime se zadovoljavaju različite potrebe i proračuni.

Naš izbor najzanimljivijih
Naravno da ljubitelji Citizenovih satova imaju svoje omiljene modele i kolekcije, i da uvijek vrijedi ona stara kako o ukusima ne valja raspravljati, pa tako ovdje donosimo naš izbor nekoliko zanimljivih modela ovoga brenda.
Citizen Eco-Drive Promaster Diver: Ovaj model je popularan među roniocima zbog svoje izdržljivosti i vodootpornosti. Dolazi s čitavim nizom funkcija i sportskim izgledom. Citizen Eco-Drive Chandler Field Watch: Ovaj sat je izrađen za ljude koji vole aktivnosti na otvorenom i nudi trajnost i preciznost. Citizen Eco-Drive Titanium Perpetual Chrono A-T: Ovaj model je primjer Citizenove tehnološke inovacije s radijski kontroliranim točnim vremenom, funkcijom perpetualnog kalendara i kućištem od titanija.
Citizen Eco-Drive Satellite Wave GPS World Time: Ovaj sat povezan s GPS-om i satelitima omogućava precizno vrijeme i podešavanje vremenske zone na svjetskoj razini. Citizen Signature Collection Grand Classic: Ova luksuzna linija Citizenovih satova nudi eleganciju i visoku kvalitetu izrade s ručnim mehanizmom. Citizen Eco-Drive Navihawk A-T: Ovaj sat je pravi multifunkcionalni model s brojnim komplikacijama, uključujući zonu vremena i kronograf.


Slavni nose Citizen
Citizen je često surađivao s poznatim osobama kako bi promovirao svoje proizvode, a njihovi satovi privlače široku paletu ljudi, uključujući sportaše, glumce, glazbenike i mnoge druge. Ovdje ćemo spomenuti samo neke celebritije koji su viđeni s modelima Citizena na ruci:
Eli Manning – legendarni quarterback New York Giantsa nosio je Citizen satove i bio je njihov brand ambasador. Poznati glumac Matt Damon također je bio ambasador Citizen satova i nosio ih na raznim događanjima. Tenisačica Victoria Azarenka također je surađivala s Citizenom i nosila njihove satove na teniskim terenima. Pjevačica i televizijska voditeljica Kelly Clarkson bila je ambasadorica Citizen brenda i nosila njihove satove tijekom javnih nastupa.

Novi broj časopisa Satovi i nakit naručite na linku