T-Touch slavi dvadeseti rođendan

Legendarni Tissotov model T-Touch ove godine slavi dvadeseti rođendan, a tim je povodom Tissot upravo predstavio najnoviji model, T-Touch Swiss Edition.

 

THE Sat

Jer od 1999. godine, otkada je Tissot predstavio svoj prvi T-Touch, model sa šest funkcija, ekranom osjetljivim na dodir i kombinacijom analognog i digitalnog displeja, upravo je ovaj sat postao THE Sat ovoga brenda.  Od te 1999. godine Tissot je kolekciji T-Touch dodao nekoliko zanimljivih modela, uključujući Sailing-Touch, Sea-Touch i T-Touch Expert.

I upravo je ovaj Tissotov model ove godine dočekao svoj dvadeseti rođendan. Možda se dvadeset godina na prvi pogled ne čini puno, ali u svijetu satova, a i u suvremenom svijetu u kojem živimo, kada se stvari mijenjaju iz dana u dan, ova je brojka ipak impresivna. To više kada je riječ o modelu naslonjenom na tehnološke inovacije, koje trebaju odgovarati izazovima svakodnevnice i potrebama novih generacija ljubitelja satova.

Tijekom godina, a i desetljeća ispostavilo se kako je razvojni odjel Swatch grupe, čiji je Tissot jedan od važnijih članova, stvorio pionirski sat.  Sat koji posjeduje intuitivni interakcijski sustav i mogućnost konstantnog razvijanja, veliki raspon funkcija te varijaciju aplikacija za gradove, planine, more, utrke motora ili jedrilica. Sve to ne bi bilo dovoljno da T-Touch nije iznimno jednostavan za  korištenje te vrlo ugodan za nošenje.  Tako se T-Touch pokazao satom za 21. stoljeće, postavši ujedno i Tissotov najprodavaniji model.

 

Više u novom broju Satova i nakita br.30.

Iz časopisa Satovi & nakit, ljeto 2019.