TAG HEUER | Novi modeli reflektiraju bogatu povijest branda

Ovogodišnji Tag Heuerovi noviteti koje smo imali priliku isprobati u Ženevi savršeno predstavljaju 162 godine bogatu povijest ovoga švicarskog branda.

Sigurnost na otvorenome moru

Kultna kolekcija koja je prvi put predstavljena 2021. godine dobila je pojačanje u obliku novog robusnog modela pod nazivom TAG Heuer Aquaracer Professional 300 Orange Diver. Narančasti brojčanik simbolizira sigurnost na moru, a ljubitelji podvodnih avantura će ga moći nositi do 300 metara dubine.

Novi model pokreće automatski mehanizam Calibre 5 Automatic s rezervom snage od 38 sati i radnom frekvencijom od 28.800 vibracija na sat. Čelična narukvica ovog modela pruža nositelju potpunu sigurnost zahvaljujući visokokvalitetnoj kopči sa sigurnosnim značajkama i sustavu finog podešavanja. TAG Heuer Aquaracer Professional 300 Orange Diver prodavat će se po cijeni od  3300 dolara.

Stvoren za neotkrivene dubine

TAG Heuer je u Ženevi oduševio podvodne avanturiste predstavivši jedan od rijetkih satova koji zadovoljavaju najzahtjevnije ronilačke standarde, uključujući ISO 6425:2018 certifikat. Guy Bove je upravo ovaj model naveo kao njemu omiljeni među svih šest predstavljenih u Ženevi, stoga ne treba sumnjati u njegovu izvrsnost. TAG Heuer Aquaracer Professional 1000 Superdiver je opremljen helijevim ventilom koji omogućuje istjecanje plina i izbjegavanje oštećenja pri dekompresiji.

Ovo je prvi sat koji pokreće kalibar TH30-00 s rezervom snage od 79 sati, za čiju je izradu zaslužan Kenissi Manufacture SA. Kućište s promjerom od 45 mm kreirano je tako da izdrži najveće dubine. S jedne strane uočava se iznimna robusnost kućišta, a s druge strane sportska elegancija. Debljina od samo 15.75 mm omogućava satu da besprijekorno funkcionira i pod ekstremnim pritiskom dubine. Kao što samo ime sata sugerira, vodootporan je do nevjerojatnih 1000 metara dubine. Jedan od najtanjih modela u kategoriji ronilačkih satova za duboko ronjenje bit će dostupan po cijeni od 6500 CHF.

Cijeli članak pročitajte u novom broju Satova i nakita!

Najnovniji broj Satova i nakita potražite na kioscima ili naručite na linku uz besplatnu dostavu.