TOURBILLON GODINE | DE BETHUNE DB KIND OF TWO TOURBILLON

Ovaj nevjerojatan model ima dva lica koja se razlikuju estetski i tehnički, a ovisno o trenutnom raspoloženju, vlasnik sata može odabrati na koju stranu će ga okrenuti

Teško je pisati o De Bethuneovu modelu DB Kind of Two Tourbillon jer je to sat koji ostavlja bez teksta. Ovaj nevjerojatan model ima dva lica koja se razlikuju estetski i tehnički. Ovisno o trenutnom raspoloženju, vlasnik sata može odabrati na koju stranu će ga okrenuti.

Na prednjoj strani se nalaze elegantni brojčanik, kazaljke za sate i minute, te tourbillon smješten na 6 sati. De Bethuneovi majstori su ozbiljno radili na integraciji poliranih, zakrivljenih oblika, mat ili sjajnih komponenti, koje su različitih debljina i razina. Time su stvorili osjećaj dovoljnog prostora i optimalnog volumena, s obzirom na minimalnu dostupnu visinu za tourbillon.

Novi tip mosta u obliku deltoida je savršeno simetričan, smješten u sredinu, te poput jednakokračnog trokuta doprinosi vizalnoj ujednačenosti.

Druga strana otkriva brojčanik koji je inspiriran tradicionalnom estetikom. Središnji dio je okružen brojevima koji se nalaze i na brojčanicima De Bethune modela, poput DB8 i DB10.

Kazaljke za sate, minute i sekunde su centralno postavljene, a tourbillon je sa svojim sekundama nestao. Ovo predstavlja tehnički izazov koji nije nužno uočljiv na prvi pogled. Upravo u tome se očitava elegancija sata.

Svaki detalj ovog modela je pomno osmišljen, pa stoga ne čudi jednako nevjerojatna cijena od 215.000 švicarskih franaka.