Tudorova retro bronca odsad i sa tamnosivim brojčanikom

Tudorov ronilački model retro stila Black Bay Bronze na Baselworldu 2019. dobio je novu upečatljivu verziju sa tamnosivim brojčanikom i obručem.

 

Black Bay Bronze, Tudorov iznimno uspješni ronilački model retro stila s brončanim kućištem i smeđim brojčanikom i obručem, koji je 2016. godine na prestižnoj dodjeli nagrada Grand Prix d’Horlogerie de Genève nagrađen Malom kazaljkom za najbolji cjenovno pristupačan sat, na Baselworldu 2019. dobio je upečatljivu verziju s tamnosivim brojčanikom.

 

Po uzoru na stariji model, novi Black Bay Bronze ref. 79250BA ima robusno kućište promjera 43 milimetra, izrađeno od brušene bronce, materijala koji s vremenom poprima patinu svojstvenu načinu nošenja i korištenja sata, što svaki brončani model čini unikatnim. Kućište je s prednje strane prekriveno safirnim staklom, a sa stražnje čeličnim poklopcem presvučenim PVD-om u boji bronce. Tamnosivi rotirajući obruč izrađen je od anodiziranog aluminija i ukrašen zlatnim oznakama vremena zarona sa luminiscentnom cjevčicom na 60 minuta. Velika krunica na vijak, koja je ukrašena Tudorovom ružom, inspirirana je krunicama s Tudorovih povijesnih satova, točnije modela Big Crown iz 1958. godine. Sat je vodootporan do 200 metara.

 

Više u novom broju Satova i nakita br.30.

Iz časopisa Satovi & nakit, ljeto 2019.