U Rolexovoj manufakturi osvojio nas je novi Kermit

Glavna urednica Satova i nakita Mila Bulimbašić Botteri jedina iz regije imala je čast na licu mjesta, u Rolexovoj manufakturi u Ženevi vidjeti uživo najnovije modele Submarinera, Sky-Dwellera i Oyster Perpetuala

Tko čeka taj stvarno i dočeka. Čak i u ovoj strašnoj, koronskoj godini. Upravo se to meni dogodilo kad sam još početkom ljeta dobila poziv da početkom rujna posjetim Rolexovu manufakturu da bih na licu mjesta vidjela novitete za 2020. godinu. Poziv je zbog situacije i mjera bio top secret sve do posljednjeg trenutka. A do posljednjeg trenutka nisam ni znala da li putujem u Ženevu, hoću li morati u karantenu kad stignem ili kad se budem vraćala.

Sreća naravno prati hrabre, pa je tako Hrvatska stigla na crvenu listu Švicarske točno dva dana nakon što sam se sretno vratila iz Ženeve, gdje sam uživala s nekoliko odabranih kolega iz Europe u ekskluzivnom predstavljanju Rolexovih noviteta. Pa evo da to sad napokon podijelim i s vama, dragi moji!

Nije tajna da je u svijetu urarstva najiščekivanije predstavljanje novih modela upravo ono od najpopularnijeg svjetskog satnog brenda – Rolexa. Zbog nesretne pandemije koronavirusa ova godina po mnogočemu je specifična, pa smo se tako zbog nestabilnosti svjetskog satnog tržišta i otkazivanja i odgađanja urarskih sajmova načekali da Rolex napokon predstavi svoje novitete za godinu 2020. Ipak, kako se kaže,
strpljen-spašen, jer Rolex ni ove „očajne“ godine nije razočarao.

Ovogodišnji aduti

Tako sam u Ženevi, u Rolexovoj manufakturi imala priliku nositi na ruci njihove glavne ovogodišnje adute: redizajnirane modele Oyster Perpetual Submarinera i Oyster Perpetual Submariner Datea, klasika koji su davnih četrdesetih prošlog stoljeća vezali ovaj brend uz svijet ronjenja te su služili kao poligon za isprobavanje novih ideja i tehnologija, a s godinama su postali sinonimima za sportski sat.

 

Ulomak teksta iz 32. broja časopisa Satovi i nakit.

Novi broj časopisa Satovi i nakit potražite na svim kioscima ili ga naručite na linku Časopis.