Ulysse Nardinov ronilački sat u znaku slova X

Švicarski avangardni satni brend Ulysse Nardin na ovogodišnjem virtualnom sajmu satova Watches and Wonders izložio je futuristički ronilački sat Diver X Skeleton sa skeletoniziranim mehanizmom i brojčanikom u obliku slova X.

Robusno kućište promjera 44 milimetra izrađeno je od plavog PVD-a, s obje je strane prekriveno safirnim staklom te je vodootporno do 200 metara. Obruč sata izrađen je od plavog Carboniuma, veoma laganog materijala sastavljenog od ugljičnih vlakana.

Sat pokreće skeletonizirani automatski kalibar UN-372 s 23 rubina, 96-satnom rezervom snage, frekvencijom od 21.600 vibracija na sat i funkcijama sati, minuta i sekundi.

Plavi brojčanik skeletoniziran u obliku slova X ima tanke luminiscentne kazaljke i luminiscentne oznake vremena pričvršćene na obod.

Diver X Skeleton dolazi u dvije verzije – s narančastim (ref. 3723-170LE-3A-BLUE/3B) i plavim (ref. 3723-170LE-3A-BLUE/3A) gumenim remenom, koje su dostupne u ograničenoj seriji od po 175 primjeraka po cijeni od 19.300 eura.

Osim navedenog modela, Ulysse Nardin je na sajmu predstavio i sportski minute repeater s letećim tourbillonom Blast Hourstriker i „vanzemaljski“ stolni sat UFO.

Pročitajte: Ulysse Nardin: Freak Vision