Veličanstvena posveta legendi kralja Arthura

Švicarski luksuzni satni brend Roger Dubuis predstavio je novo izdanje svog umjetničkog modela Knights of the Round Table iz kolekcije Excalibur, koji je inspiriran legendom o kralju Arthuru i njegovim vitezovima, a izrađen je od inovativnog materijala tzv. damasciranog titanija i ukrašen zlatnim figuricama na pozadini od skupocjenih materijala.

Excalibur Knights of the Round Table ref. (RDDBEX0806) ima robusno okruglo 45-milimetarsko kućište izrađeno od damasciranog titanija – Roger Dubuisove imitacije povijesnog damasciranog čelika kod koje je strojno obrađeni titanij potopljen u kiselinu kako bi upečatljive šare izbile na površinu. Kućište, koje je s prednje strane prekriveno safirnim staklom i vodootporno je do 30 metara, i obruč sata potom su brušeni i polirani kako bi se postigao zanimljiv vizualni kontrast među plohama. Pozadina brojčanika ukrašena je ugraviranom zakletvom vitezova kralju Arthuru: „Uokolo ovog stola najhrabriji vitezovi sastat će se kao ravnopravni. Zaputit će se u potragu za avanturom, ispravljajući nepravde, štiteći slabe i ponižavajući ohole.“

Trodimenzionalni brojčanik ukrašen je minijaturnim figuricama od ružičastog zlata oblikovanih od ravnih ploha koje tvore prepoznatljiv oblik viteza s uzdignutim mačem, koje su postavljene uokolo „okruglog stola“ izrađenog od tamnosivog emajla i bijelog zlata. Kazaljke u središtu brojčanika izviru iz komadića crvenog murano stakla.

Sat pokreće manufakturni automatski kalibar RD821 s 33 rubina, 48-satnom rezervom snage, frekvencijom od 28.800 vibracija na sat, oscilirajućim utegom od 22-karatnog ružičastog zlata, Ženevskim pečatom i funkcijama sati i minuta.

Roger Dubuis Excalibur Knights of the Round Table (ref. RDDBEX0806) dolazi na vintage brušenom sivom remenu od teleće kože prošivenom crvenim koncem koji pristaje uz crveno murano staklo na brojčaniku, a dostupan je u ograničenoj seriji od samo 28 primjeraka po cijeni od  295.500 eura.